-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno policija kartoja: jėga prieš Kedžių šeimos namo gynėjus nebus naudojama

Posėdžiavę įvairių institucijų atstovai svarstė, kaip sudaryti sąlygas antstoliui vykdyti teismo sprendimą dėl Drąsiaus Kedžio dukters perdavimo motinai, tačiau ryžtingų žingsnių imtis nežada.
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą / Aliaus Koroliovo/ 15min.lt nuotr.

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kauno rajono policijos komisariate susirinkę Kauno miesto ir rajono vaiko teisių apsaugos tarnybų atstovai, Kauno apskrities ir rajono policijos vadovai, prokuratūros atstovai bei anstolis aptarė situaciją dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo, kuriuo mažametė D.Kedžio dukra turi gyventi su motina Laimute Stankūnaite, įgyvendinimo galimybes. Mergaitės globėjai anstolis turi įteikti teismo nutartį, tačiau dėl susidariusios komplikuotos padėties savo pareigos įvykdyti negali.

Pasitarimo metu prieita bendros išvados, kad anstolis savo teisę vykdys tik teisėtais būdais, kaip ir dera civilizuotoje ir teisinėje valstybėje, o pareigūnai, vykdantys savo pareigas, pirmiausia sieks apsaugoti mažamečio vaiko interesus.

Taip pat atkreiptas dėmesys, kad viešoje erdvėje atsiranda įvairios nepagrįstos informacijos apie galimą jėgos panaudojimą. Policijos pareigūnai kategoriškai paneigia šią informaciją ir dar kartą pabrėžia, kad nei specialiosios pajėgos, nei fizinė jėga tikrai nebus naudojama.

Kartu tikimasi, kad Kedžių ir Venckų namus saugantys ir jų interesus palaikantys žmonės bus supratingi, savo poziciją reikš civilizuotais būdais, nenusižengs įstatymams ir be reikalo neprovokuos konfliktų, teigiama pirmadienį Kauno apskrities VPK atstovės spaudai Ramunės Tarandės išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius