Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija miesto gyventojų namuose aptiko kontrabandinių cigarečių

Vykdydami tikslinių priemonių planą „Dėl akcizais apmokestintų prekių nelegalios apyvartos užkardymo stiprinimo“ ir turėdami informacijos apie asmens galimai vykdomą nelegalią akcizais apmokestinamų prekių prekybą, antradienį apie 11.30 val. Kauno r., Batniavos seniūnijoje, Bubių kaime, piliečio G.G. (gim. 1973 m.) namuose, Kauno rajono policijos komisariato Raudondvario policijos nuovados pareigūnai atliko tikslinį patikrinimą.
Cigaretės
Cigaretės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, patikrinimo metu nustatyta, kad namų šeimininkė laikė 47 pakelius cigarečių su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis. G.G. paaiškino, kad cigaretes, iš nepažįstamo asmens birželio 30 d. pirko Kauno mieste, prie geležinkelio stoties, esančiame turguje.

Kauno apskrities VPK Kauno r. PK nuo metų pradžios užfiksuota 60 administracinių teisės pažeidimų prekybos, finansų, apskaitos ir statistikos srityje, tiksliau dėl teisės pažeidimų numatytų Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso: 1632 straipsnio „Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką“; 1711 straipsnio „Naftos produktų, biokuro, bioalyvos ir kitų degiųjų skystų produktų gamybos, žymėjimo ir prekybos taisyklių pažeidimas“; 177 straipsnio „Naminės degtinės, brogos arba kitų naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimas, įgijimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas“; 1772 straipsnio „Nedenatūruoto etilo alkoholio, denatūruoto etilo alkoholio ir jų skiedinių (mišinių) gaminimas, laikymas, gabenimas, pardavimas ar kitoks realizavimas neturint leidimo“.

Pažeidėjams skirtos administracinės nuobaudos – piniginės baudos nuo 100 litų iki 45 tūkst. litų bei konfiskuotos nelegalios prekės.

Policija primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galite anoniminiu policijai telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius