Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija perkando pažeidėjų taktiką: iš taško A į B – kuo mažesnėmis gatvėmis

Šį savaitgalį visoje Lietuvoje vyksta reidai, vairuotojai tikrinami ir naktimis, ir dienomis. Išimčių šiomis dienomis nepadaryta ir Kauno apskrities eismo dalyviams. Kai kurie kauniečiai, žinodami apie daromus pažeidimus ir stengdamiesi nepakliūti į pareigūnų akiratį, rinkosi ne pagrindinėmis gatvėmis einančius maršrutus. Tačiau tikrintojai šią gudrybę perkando.
Kauno kelių policijos reidas
Kauno kelių policijos reidas: vairuotojo blaivumo patikrinimas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Anksti, jau po 7 val. reidą pradėję pareigūnai aiškinosi, ar nevairuoja tie, kas iš vakaro ar paryčiais vartojo alkoholį.

Vienam Kauno pakraštyje, prie hidroelektrinės, tiesiog fantastiškai pasisekė. Kai vyras pūstelėjo į alkoholio matuoklį, ekrane įsižiebė maži, bet grėsmingi skaičiai: 0,4 promilės. Tai žemutinė riba, kuomet vairuotojas pripažįstamas neblaiviu, jam skiriama bauda ir bent metams uždraudžiama vairuoti. Tačiau kiekvienas alkoholio matuoklis turi bent kelių šimtųjų dalių paklaidą, kuri kaskart vertinama tikrinamo asmens naudai. „Jam net kojos drebėjo, kai pamatė, kiek įpūtė, bet ta paklaida vairuotoją išgelbėjo“, – minėjo vienas pareigūnų.

Šeštadienį per keletą valandų Kaune buvo dar bent du tokie vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau jų apsvaigimas neviršijo leistinos normos.

Baigę reido etapą prie Kauno hidroelektrinės, policininkai persikėlė į Aleksoto turgavietės prieigas. Kai tikrintojų pajėgos įsikūrė nedidelėje gatvelėje, kuria nėra prasmės važiuoti, jei tinka pagrindinės susisiekimo arterijos, išaiškėjo tendencija: čia gausu smulkių pažeidėjų.

Sutapimas ar ne, bet pareigūnams įkliuvo du vairuotojai su prancūziškais registracijos numeriais. Vienas vairavo mašiną be draudimo. Patikrinus kitą, paaiškėjo, kad Prancūzijoje automobilis yra išregistruotas, o jokioje kitoje šalyje į registrą neįtrauktas.

Reidai šeštadienį ir sekmadienį vyksta daugelyje Lietuvos vietovių, pareigūnai dar kaupia statistiką, kiek ir kokių pažeidėjų įkliūna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius