-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija perspėja: už posūkio neparodymą gresia teisės vairuoti atėmimas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pakartotinai įspėja, jog už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant gresia piniginė bauda, o už įspėjamųjų signalų nerodymą – ne tik ji, bet ir teisės vairuoti atėmimas.
„Audi R8 GT“ posūkio signalas
Posūkio signalas/ Asociatyvi nuotr. / Gamintojo nuotr.

„Analizuodami kelių eismo taisyklių pažeidimus, pastebėjome, kad Kauno mieste vairuotojai piktnaudžiauja kalbėdami mobiliojo ryšio telefonu bei dažnai ignoruoja įspėjamojo signalo rodymą“, - tikina Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, kelias valandas vakarinio piko metu trukusioje priemonėje pareigūnai, dirbdami nežymėtame policijos automobilyje, nustatė beveik 70 pažeidimų. Dauguma jų – įspėjamojo signalo nerodymas, taip pat ir kalbėjimas mobiliojo ryšio telefonu.

„Norime įspėti vairuotojus, kad ir toliau aktyviai vykdysime ne viešo patruliavimo priemones. Siekiant nustatyti ir išaiškinti kuo daugiau pažeidimų, naudosimės ir viešuoju transportu, mieste įrengtomis vaizdo stebėjimo kameromis“, - apie tai, kaip bus kovojama su pažeidėjais, pasakoja R.Kemzūra.

Už vairavimą kalbant, naudojantis mobiliojo ryšio telefonu numatyta bauda nuo 60 iki 90 eurų. Už įspėjamųjų signalų nerodymą vairuotojams numatyta bauda nuo 30 iki 90 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 mėn.

Vairuotojams, kurie veža keleivius nustatytais maršrutais, už įspėjamųjų signalų nerodymą numatyta bauda nuo 120 iki 170 eurų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 mėn.

VIDEO: Kauno policija perspėja, jog už posūkių nerodymą gresia teisių atėmimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius