Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija pradėjo vagystės tyrimą: bute pasigesta antikvarinių paveikslų

Kauniečiai savo bute pasigedo meninę ir istorinę vertę turinčių paveikslų – dėl įvykio kreiptasi į policiją. Vagystė įvykdyta galimai dar vasario mėnesį.
Pavogtas paveikslas
Pavogtas paveikslas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauniečiai savo bute pasigedo meninę ir istorinę vertę turinčių paveikslų – dėl įvykio kreiptasi į policiją. Vagystė įvykdyta galimai dar vasario mėnesį.

Tyrimas pradėtas po to, kai šių metų balandžio mėnesį Kaune, Sopranų gatvėje buvo pastebėta, kad iš buto galimai pavogti du dailininko Kazio Šimonio paveikslai: „Vartai į buvusį Benediktinų vienuolyną“ (1921 m.) ir „Kunigų seminarijos vartai iš profsąjungų gatvės“ (1923 m.).

Kauno apskr. VPK nuotr./Pavogtas paveikslas
Kauno apskr. VPK nuotr./Pavogtas paveikslas

Paveikslų matmenys 25x32 cm. Tyrimo metu gauta duomenų, kad tai antikvariniai, meninę ir istorinę vertę turintys kūriniai, priklausantys Lietuvos dailės nacionaliniam palikimui.

Pirminiais duomenimis, padaryta turtinė žala siekia 14 tūkst. eurų. Įtariama, kad vagystė galėjo būti įvykdyta dar vasario mėnesį.

Asmenis, galinčius suteikti bet kokios šiam tyrimui reikšmingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK policijos komisariato pareigūnus telefonu 8 700 62 783, 8 608 93 644 rašyti el.paštu loreta.brazinskiene@policija.lt arba skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai dėl vagystės atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. (vagystė). Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius