Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 09 /15:19

Kauno policija „semia“ automobiliuose „žolę“ rūkyti mėgstančius kauniečius

Bandymas ramiai parūkyti „žolės“ užsidarius automobilyje daugeliui kauniečių pastarosiosmis dienomis baigėsi liūdnai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Mobilaus būrio patruliai surengė specialų reidą, siekdami nustatyti asmenis, neteisėtai disponuojančius narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.
Marihuana
Marihuana / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Reido metu pareigūnai tikrino jaunimo susibūrimo vietas bei kitas, į policijos akiratį dažniausiai patenkančias vietoves.

Trečiadienį, apie 19 val., Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės Mobilaus būrio patruliai Šiaulių gatvėje pas 36 m. vyrą ir kartu automobilyje „VW Golf“ sėdėjusį 24 m. vaikiną rado augalinės kilmės galimai narkotinę medžiagą.

Ketvirtadienį, apie 19.40 val. A. ir J. Gravrogkų gatvėje patruliams tikrinant įtartinus asmenis, 26 m. vyriškis išmetė susuktą popieriuką, kuriame buvo baltos spalvos milteliai, galimai narkotinė medžiaga. Toje pačioje gatvėje tą pačią dieną pas 31 m. vyrą pareigūnai rado baltai-gelsvos spalvos miltelius, galimai narkotinę medžiagą.

Apie 17.20 val., ketvirtadienį, M.Riomerio gatvėje Mobilaus būrio patruliai sulaikė 23 m. vaikiną, kuris, lipdamas iš automobilio „Chrysler“, išmetė suktinę, kurioje buvo augalinės kilmės, galimai narkotinė medžiaga.

Taip pat ketvirtadienį, apie 21.05 val. Pramonės prospekte patruliai patikrino automobilį „VW Passat“, kuriame sėdėjo 28 m., 23 m. ir 35 m. vyrai. Pas juos rado rado tabaką, sumaišytą su augalinės kilmės, kaip įtariama narkotine medžiaga.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 straipsnyje (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti) numatyta:

1. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.

3. Asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius