2012 10 06 /12:55

Kauno policija sučiupo Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčių padegimais įtariamą vyrą

Penktadienį vakare Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos darbuotojai sulaikė D.B. (gim. 1981 m.), anksčiau neteistą, kuris yra įtariamas dėl Kauno rajone ir Kauno mieste bažnyčių niokojimo ir deginimų.
Nelaimės vietoje
Sudeginta Kulautuvos bažnyčia / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, minėtas asmuo yra įtariamas pasikėsinęs sudeginti Kulautuvos Šventosios mergelės Marijos vardo bažnyčią bei ją sudeginęs, taip pat sudeginęs Paštuvos Šv. Barboros bažnyčią bei kitų bažnyčių turto naikinimo ir gadinimo.

Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl D.B. suėmimo.

Įtariamajam gresia areštas arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

15min.lt primena, kad spalio 4 d. apie 4.16 val. buvo gautas pranešimas apie tai, kad Kulautuvos miestelyje (Kulautuvos sen.) dega bažnyčia. Pirmiesiems gelbėtojų automobiliams vos po kelių minučių atvykus į įvykio vietą, bažnyčia jau degė atvira liepsna. Įtariamas padegimas.

Rugsėjo 24 d. šią bažnyčią jau buvo bandyta padegti. Degančią bažnyčią ir nuo jos nubėgančius jaunuolius, kurie susėdo į automobilį ir greitai paspruko iš įvykio vietos, pamatė šunį vedžiojęs vietos gyventojas.

Gegužės 9 d., kaip įtariama, taip pat buvo padegta medinė Paštuvos Šv. Barboros bažnyčia (Raudondvario sen.). Tąkart ugnis pasiglemžė keletą vertingų paveikslų.

Papildyta 12.55 val.: Kaip redakcijai sakė Kauno apskrities VPK atstovas Kęstutis Kasciukevičius, įtariamasis praeityje teistas nebuvo, jis yra Kauno r. gyventojas.

„Šiuo metu su juo intensyviai dirbama. Dirba daug pareigūnų, atliekami procesiniai veiksmai, jo parodymai tikrinami įvykių vietose. Kada bus kreipiamasi į teismą dėl jo suėmimo, kol kas negaliu pasakyti“, – redakcijai sakė Kauno policijos atstovas.

Ar šioje byloje bus ir daugiau įtariamųjų, K.Kasciukevičius teigė negalintis atskleisti.

„Tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys“, – sakė policijos atstovas.

Priminsime, kad pirmą kartą bandant padegti Kulautuvos bažnyčią, liudininkai išgąsdino kelis jaunuolius, kurie paspruko. Todėl neatmestina, jog sulaikytas įtariamasis D.B. turėjo bendrininkų.

Jeigu tapote liudininku, kaip įtariamasis D.B. nusikaltimų vietose policijos pareigūnams teikia parodymus, ir turite nuotraukų, siųskite jas 15min@15min.lt ir pasidalykite su kitais skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius