Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policijos šių metų laimikis – 177 nuo pareigūnų besislapstantys įtariamieji

Įvykus kriminalinės policijos pertvarkai, vietoje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Asmenų paieškos skyriaus buvo įsteigtas Kauno VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos (toliau – KP SNTV) 1-asis skyrius. Jo pagrindinės funkcijos – vykdyti asmenų, padariusių sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, taip pat nuteistųjų ir asmenų, kuriems teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą, paiešką.
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas / Policijos departamento nuotr.

Anksčiau Asmenų paieškos skyrius vykdydavo ir dingusių be žinios asmenų paiešką, bet dabar ši funkcija perduota teritoriniams policijos komisariatams, o 1-asis skyrius vykdo dingusiųjų paiešką, jei paaiškėja, kad jie galėjo tapti nusikaltimo auka.

Kauno VPK KP SNTV 1-ajam skyriui vadovaujantis Jonas Akelis primena gyventojams, kad dingus artimam žmogui, turite nedelsdami kreiptis į policiją, bendruoju pagalbos telefonu 112. Atvykusiems tyrėjams reikės apibūdinti dingusio asmens išvaizdą, aprangą, kurią dėvėjo dingusysis, galimą išvykimo kryptį, asmenis, su kuriais bendravo pastaruoju metu, įvardinti pomėgius, pranešti dingusiojo mobiliojo ryšio telefono numerį, ir pan. Tyrėjams taip pat reikės neseniai darytos dingusio žmogaus nuotraukos.

Šiais metais Kauno VPK KP SNTV 1-ojo skyriaus pareigūnai jau sulaikė 173 pasislėpusius nuo teisėsaugos asmenis, 14 iš jų buvo pargabenti iš užsienio valstybių. Dažniausiai policijos ieškomi kauniečiai slėpėsi Jungtinėje Karalystėje ir Vokietijoje.

Taip pat šiemet Kauno pareigūnai sulaikė keturis Kauno apskrities gyventojus, ieškomus užsienio valstybių pareigūnų, už įvairius nusikaltimus, kuriems buvo išduotas Europos arešto orderis.

Vienas iš sulaikytųjų buvo kaltinamas plėšimu iš juvelyrinės parduotuvės (padaryta 440 000 eurų žala) Vokietijoje. Kitas, vykdydamas plėšimus, padarė 110 000 eurą žalą, taip pat Vokietijoje. Dar vienas Prancūzijoje pagrobė brangenybių už 148 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius