-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno privačios klinikos vadovė nuteista dėl „pagalbos“ gauti leidimą ginklui

Kauno privačios klinikos vadovė Jovita Auksakytė Girkantienė nesulaukė teismo malonės. Gydytojos laukia baudžiamoji atsakomybė už tai, kad pažymoje dėl ginklo naudojimo ji įrašė melagingus duomenis.
Akių ligų klinika
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba, praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs nuteistosios gydytojos J.Auksakytės Girkantienės skundą, jį atmetė ir paliko galioti Lazdijų apylinkės teismo vasario 3 d. nuosprendį, kuriuo ji pripažinta kalta dėl piktnaudžiavimo.

Gydytoja J.Auksakytė Girkatienė nuteista už tai, kad būdama privačios klinikos „J.Auksakytės klinika“ direktore, piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi, tyčia nepatikrino, ar A.G. gydėsi pas gydytojus psichiatrus (psichiatrus narkologus) anonimiškai arba privačiai. Jo asmens privalomo sveikatos tikrinimo kortelėje gydytoja taip pat įrašė žinomai melagingus duomenis, kad Gydytojų konsultacinės komisijos sprendimu asmeniui galima laikyti ir naudoti šaunamąjį ginklą.

Atsižvelgiant į šį gydytojos išrašą 2009 m. liepos 16 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriaus sprendimu A.G. buvo išduotas leidimas laikyti (nešioti) ginklus.

Ikiteisminį tyrimą atliko STT Kauno valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius