Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno prokuratūros prokuroras įkliuvo rūpindamasis giminių žeme

Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Bagdonavičius įtariamas neteisėtais būdais sprendęs savo giminės žemės susigrąžinimo problemas, rašo „Kauno diena“.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su savimi pareigūnas nusitempė du kolegas ir vieną Kauno advokatą.

Dienraščio žiniomis, J.Bagdonavičius galėjo spausti Kauno savivaldybės valdininkus, siekdamas, kad būtų atkurtos nuosavybės teisės į dalį sklypų Taikos prospekte, kur šiuo metu tebėra dykviete virstantis stadionas.

Kauno apylinkės prokuratūroje buvo atliktas su minėtu sklypu susijusios bylos patikrinimas.

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis patvirtino, kad po patikrinimo teko keisti sprendimus toje byloje ir pripažinti, kad jie buvo nepagrįsti.

„Mūsų patikrinimas Kauno apylinkės prokuratūroje buvo susijęs su vienos baudžiamosios bylos patikrinimu“, – dėstė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras.

Jis patvirtino, kad buvo kalbama apie pavaduotojo J.Bagdonavičiaus giminės siekimą atkurti nuosavybę.

Tikrintojams teko priimti procesinius sprendimus, buvo panaikinti įtarimai ir baudžiamosios bylos tyrimas perduotas Marijampolės prokurorams, nes ši įstaiga nėra pavaldi J.Bagdonavičiui.

Tačiau du J.Bagdonavičiaus pavaldiniai ir advokatas Ričardas Lilas, kuriems taip pat pateikti įtarimai, nesusiję su žemės sklypo Taikos prospekte byla, teigia „Kauno diena“.

Neoficialiomis žiniomis, advokatas užsuko į prokuratūrą nešinas keliais buteliais, kurių vertė mažesnė nei 1 MGL (130 litų), pasiaiškinti visai kitos bylos. Viršininkas pavaldinius išsikvietė į kabinetą.

„Aš esu žemesnio rango prokurorė, jeigu mane kviečia aukštesnio rango prokuroras ir prašo pasakyti tam tikrus dalykus, tai aš turiu tai padaryti. Ne aš sprendžiu, būdama pas viršininką kabinete, kas turi jame likti ir kas turi išeiti. Aš nepadariau jokios korupcijos ir nepriėmiau jokio kyšio“, – išdėstė beveik 20 metų teisinėje sistemoje dirbanti prokurorė V.Viduolienė.

Generalinis prokuroras lapkričio 12 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo. Trys Kauno apylinkės prokurorai įtariami piktnaudžiavę tarnybine padėtimi siekdami turtinės naudos, priėmę mažesnės nei 1 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio, tai yra mažiau nei 130 litų, vertės kyšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius