Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno prokurorai teismui perdavė su Marijampolės ,,Londono“ grupuote siejamų šešių asmenų baudžiamąją bylą

Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai teismui perdavė didelės apimties baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai pasikėsinimu iš savanaudiškų paskatų tyčia nužudyti du žmones bei nepranešimu apie nusikaltimą pateikti šešiems su ,,Londono“ grupuote siejamiems marijampoliečiams.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Kauno apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2009 m. liepą marijampolietis G.C. iš 9 mm kalibro pistoleto apšaudė Garliavoje važiavusių E.Ž. ir L.Ž. BMW X6 automobilį. E.Ž. patirti sužalojimai prilyginti sunkiam sveikatos sutrikdymui. 

Tiriant šią bylą, pareigūnai Marijampolės rajone atliko per 30 kratų. 

G.C. pateikti įtarimai dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką, nužudymo (tas, kas nužudė du ar daugiau žmonių, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl chuliganiškų paskatų) ir  neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Už šiuos nusikaltimus įtariamajam G.C. gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kitiems kaltinamiems V. B., A. Š., I. D., D. S., M. B. pateikti įtarimai dėl nepranešimo apie nusikaltimą, t.y. kas be svarbios priežasties nepranešė teisėsaugos įstaigai arba teismui apie jam žinomą daromą ar padarytą labai sunkų nusikaltimą. Baudžiamasis kodeksas už tai numato griežčiausią laisvės atėmimo bausmę iki vienerių metų.

Nė vienas įtariamasis dėl minėtųjų galimai padarytų nusikalstamų veikų ikiteisminio tyrimo laikotarpiu nepripažino savo kaltės. 

Baudžiamojoje byloje Kauno teritorinė ligonių kasa pateikė beveik 5 tūkst. litų civilinį ieškinį.

G.C. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, A. Š., D. S. ir M. B., – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Kiti įtariamieji teismo posėdžio laukia laisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius