Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone avarijoje sužeistas keturračiu lakstęs 12-metis vaikas

Kovo 25-ąją, trečiadienį, policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 21 eismo įvykį, 2-uose iš jų nukentėjo žmonės (lengvojo keturračio motociklo ir dviračio vairuotojai).
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Popietę Kauno rajone, Raudondvaryje, M.Valančiaus gatvėje, iš automobilių stovėjimo aikštelės į važiuojamąją kelio dalį įvažiavęs lengvasis keturratis motociklas susidūrė su jam iš kairės pusės važiavusiu automobiliu „VW Golf“, vairuojamu 21 metų vaikino.

Susidūrimo metu sužeistas pirmosios transporto priemonės vairuotojas, 12 metų berniukas, jis paguldytas į ligoninę. Keturratis motociklas neįregistruotas, nepilnametis teisės vairuoti neturi, jis važiavo su saugos šalmu, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Vakare, prieš aštuntą, Kretingos rajone, kelyje Gargždai–Kretinga (apšvietimas neįrengtas), pirminiais duomenimis, dviračiu važiavusį žmogų kliudė ta pačia kryptimi važiavęs nenustatytas automobilis. Nukentėjo dvirate transporto priemone važiavęs 51 metų vyras, jis galbūt buvo neblaivus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai saugoti ne tik save, bet ir kitus. Suaugusieji, prašome pasirūpinti nepilnamečių saugiu dalyvavimu eisme, priminkite jiems pagrindinius saugaus elgesio kelyje aspektus, ugdykite jų atsakingumo jausmą.

Primename, kad dviračiu važiuoti važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims (išklausiusiems nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims). Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti dviračiu važiuojamąja kelio dalimi leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Reikalavimai dviračių ir motorinių dviračių (važiavimo greitis iki 25 km/val., galia – ne didesnė kaip 1 kW) vairuotojams numatyti Kelių eismo taisyklių VIII skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius