Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone, gesindamas gaisrą, vyriškis apdegė veidą

Praėjusį savaitgalį ugniagesiai Lietuvoje užgesino 71 gaisrą. Viename iš jų buvo traumuotas žmogus. Gelbėtojai dar atliko 47 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo 2 piliečius.
Dega namo stogas
Gaisras / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad penktadienio vidurdienį Kauno rajono Karmėlavos gyvenvietėje, sodų bendrijoje „Neris“, užsidegė garažas ir jame buvęs lengvasis automobilis. Per gaisrą sudegė automobilis „VW Sharan“, išdegė garažas ir jame buvę daiktai.

Gesindamas gaisrą veidą apdegė 47 metų garažo šeimininkas, kuriam prireikė medikų pagalbos. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Penktadienio popietę Tauragės rajono Šikšnių kaime užsidegė gyvenamasis namas. Gaisrą sukėlė iš dujų baliono ištekėjusios dujos. Gaisro metu išdegė virtuvė, aprūko kitos patalpos, išbyrėjo namo langai. Iš virtuvės buvo išnešti 2 dujų balionai.

Kitas gyvenamasis namas penktadienio popietę užsidegė Trakų rajono Senojo Tarpupio kaime. Per gaisrą išdegė palėpė ir gyvenamosios patalpos bei jose buvę namų apyvokos reikmenys. Šio gaisro priežastys tikslinamos.

Penktadienį po pietų individualus gyvenamasis namas užsiliepsnojo Švenčionių rajono Melagėnų kaime. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, namo stogas jau degė atvira liepsna. Ugnis nudegino pastato stogą, išdegė vidus. Nuo ugnies buvo apsaugotas šalia esantis medinis ūkinis pastatas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Tą patį vakarą Vilkaviškio rajono Kybartų miestelyje gaisras kilo daugiabučio namo bute. Čia nuo degančios viryklės pradėjo smilkti virtuvės siena. Gaisro metu apdegė virtuvės sienos, aprūko lubos ir bute buvę baldai.

Šeštadienio vakarą buvo įregistruoti du pirčių gaisrai. Varėnos rajono Degsnės kaime užsidegė mūrinė pirtis. Nudegė stogas, apdegė jo konstrukcijos.

Ignalinos rajono Jovaraučiškių kaime užsiliepsnojo grupės savininkų medinė pirtis. Čia ugnis taip pat nudegino pastato stogą, išdegė pirties vidus. Šis gaisras kilo dėl krosnių ir dūmtraukių įrengimo bei eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Prienų rajono Dvareliškių kaime dėl elektros instaliacijos gedimo  užsiliepsnojo iškart du ūkiniai pastatai. Per gaisrą du minėti pastatai sudegė, supleškėjo ir dar trys stoginės, tačiau nuo ugnies buvo išgelbėtas netoli stovintis gyvenamasis namas.

Dar vienas ūkinis pastatas šeštadienio popietę degė Vilniaus rajono Geisiškių kaime. Liepsnos sunaikino medinį karkasinį statinį ir kelias tonas šieno. Nuo ugnies buvo apsaugotas irgi gyvenamasis namas ir medinis priestatas.

Sekmadienį Kėdainių rajono Akademijos miestelyje užsidegė gyvulių ferma. Gaisro metu išdegė fermoje buvę šiaudai ir medinės ventiliacijos šachtos. Nuo ugnies buvo išgelbėti 32 veršiukai ir dar 90 tonų šiaudų. Gaisro priežastys tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius