-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone įkliuvo prostitucija besivertęs vyriškis

Kauno rajone policijai įkliuvo du asmenys, kurie savo kūną pardavinėjo už pinigus. Policija praneša, kad įkliuvo ne tik seksualines paslaugas teikusi moteris, bet ir tokias pačias paslaugas teikęs vyriškis.
Meilė už pinigus
Meilė už pinigus. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities VPK, praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) Kriminalinės policijos skyriaus, Prevencijos  poskyrio ir Garliavos policijos nuovados pareigūnai  Kauno rajone, Garliavoje, vykdė prevencinę priemonę „Plaštakė–2009“.

Atliekant operatyvinius veiksmus, buvo sulaikyta Kauno miesto gyventoja I.B. (gim. 1983 m.), kuri už pinigus bandė parduoti seksualines paslaugas. Vėliau buvo sulaikytas bandęs parduoti savo seksualines paslaugas Kauno miesto gyventojas O.G. (gim. 1981 m.).

Abiem pažeidėjams Kauno apskr. VPK Kauno r. PK Garliavos policijos nuovados pareigūnai surašė administracinius teisės pažeidimų protokolus už vertimąsi prostitucija.

Kauno apskr. VPK Kauno r. PK Prevencijos poskyrio pareigūnai primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato atsakomybę ne tik už vertimąsi prostitucija, bet ir už atlygintiną naudojimąsi prostitucijos paslaugomis (t. y. baudžiami ir klientai, kurie naudojasi prostitucijos paslaugomis) – už tai pirmą kartą baudžiamiems asmenims gresia bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų. Per metus antrą kartą nusižengusiems gresia bauda nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų. 

Administracinėn atsakomybėn netraukiamas prostitucija vertęsis asmuo, kuris į prostituciją buvo įtrauktas būdamas materialiai, dėl tarnybos ar kitaip priklausomas arba įtrauktas į prostituciją panaudojant fizinę ar psichinę prievartą ar apgaulę, arba bet kokiu būdu įtrauktas į prostituciją būdamas nepilnametis, ar (ir) nukentėjo nuo prekybos žmonėmis ir yra pripažintas nukentėjusiuoju baudžiamajame procese.

Pagal galiojančius įstatymus, yra numatoma ir baudžiamoji atsakomybė už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos. Todėl Kauno rajono policija primena, kad tas, kuris turėjo pajamų iš kito asmens prostitucijos arba sąvadavo prostitucijai, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Taip pat tas, kuris organizavo ar vadovavo prostitucijai arba gabeno asmenį šio sutikimu prostitucijai į Lietuvos Respubliką ar iš Lietuvos Respublikos, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Griežtesnės sankcijos numatytos už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos arba organizavimo ar vadovavimo nepilnamečio asmens prostitucijai, arba gabenimo nepilnamečio asmens jo sutikimu prostitucijai į Lietuvos Respubliką ar iš Lietuvos Respublikos, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki aštuonerių metų. Tas, kuris įtraukė asmenį į prostituciją, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Tas, kuris įtraukė į prostituciją materialiai, dėl tarnybos ar kitaip priklausomą asmenį arba įtraukė į prostituciją asmenį panaudodamas fizinę ar psichinę prievartą ar apgaulę, arba bet kokiu būdu įtraukė į prostituciją nepilnametį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius