-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno savivaldybė planuoja skųsti ministro Dainiaus Pavalkio žmoną Editą ir du buvusius valdininkus išteisinusį nuosprendį

Kauno miesto savivaldybė planuoja skųsti Kauno apygardos teismo išteisinamąjį nuosprendį švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio žmonai Editai Pavalkienei bei dar dviem buvusiems savivaldybės tarnautojams.
Edita Pavalkienė
Edita Pavalkienė / 15min.lt/Vytauto Valentinavičius nuotr.

„Preliminariai mes su administracijos direktoriumi apsitarėme ir greičiausiai skųsime. Vis tiek turi nustatyti teismas kaltuosius, tie pinigai juk neišgaravo stebuklingai“, – BNS šeštadienį sakė A.Kupčinskas.

Jis tvirtino išteisinamojo teismo nuosprendžio dar negavęs, todėl kol kas tiksliai negali pasakyti, kokių veiksmų imsis savivaldybė. Tačiau meras pabrėžė, kad savivaldybė sumokėjo bendrovei „Miestprojektas“ per 700 tūkst. litų, o jų padaryto produkto negavo.

„Mes matome, kad ten daugiau kaip 700 tūkst. išleista iš savivaldybės pusės, savivaldybė „Miestprojektui“ sumokėjo. Dabar teismas pasakė: kaltų nėra, bet mūsų Vidaus audito skyriui 2009 metais ir užkliuvo, kad savivaldybės pinigai pervesti, sąskaitos apmokėtos, o produkto nėra. Kaip būna: pinigai – ryte, kėdės – vakare, o čia pinigai sumokėti, kėdžių net nėra. Tai iš kur mums atgauti tuos pinigus?“ – kalbėjo meras.

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė išteisinamąjį nuosprendį didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ir bendrininkavimu kaltintai architektei E.Pavalkienei, buvusiems Kauno savivaldybės tarnautojams Zenonui Girčiui ir Valiui Knokneriui.

Prieš penkerius metus Kauno valdžia paskelbė konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos techninį projektą. Konkurse dalyvavo vienintelė bendrovė – „Miestprojektas“, jai vadovavo E.Pavalkienė.

Prokurorams įtarimų sukėlė, kad skelbime duotas terminas projektui parengti – vos vienas mėnuo. Kitų bendrovių vadovai vėliau patvirtino, kad per mėnesį parengti tokį projektą neįmanoma.

„Miestprojektas“ laimėjo konkursą, nors projektą pasiūlė parengti už aštuonis kartus didesnę kainą nei buvo numatyta. Bendrovė per mėnesį projekto neparengė, terminas pratęstas pusmečiui. Jau po savaitės po sutarties pratęsimo „Miestprojektas“ išrašė šimtatūkstantinę sąskaitą Kauno miesto savivaldybei, po mėnesio – antrą. Iš viso sumokėta 763 tūkst. litų. Kauno apygardos prokuratūra pranešė, kad už juos darbai buvo neatlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius