Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno teisėsauga – apie kirgizo nužudymą: įtariamas kitas vilkiko vairuotojas

Antradienį Kauno teisėsauga patvirtino, jog Belgijoje buvo sulaikytas prieš dvi dienas Kėdainių rajone vilkiko kabinoje rasto 64-erių kirgizo Nikolajaus Chlebajevo nužudymu įtariamas vyras. Kaip Kauno apskrities policijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė teisėsaugos atstovai, sulaikytas įtariamasis – kitas vilkiko vairuotojas, kuris ir pranešė apie neva dingusį kolegą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / G.Minelgaitės-Dautorės/„Rinkos aikštė“ nuotr.

„Vėl sukrėtė įvykis, kai rastas kirgizo, nužudyto automobilyje, kūnas. Gruodžio 1 d. į policiją užėjęs kreipėsi kitas Kirgizijos pilietis, tolimųjų reisų vairuotojas, kuris pranešė, kad dingo jo tėvynainis, su kuriuo kartu, tik skirtingais automobiliais, lapkričio 26 d. atvyko į Lietuvą. 27 d. Kauno „Urmo“ miestelyje nužudytasis išsikrovė krovinį, taisėsi Kaune automobilį ir turėjo įvykti į Klaipėdą, pasikrauti žuvų krovinį. O tas, kuris pranešė, turėjo išvykti į Belgiją“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas ir Darius Valkavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Darius Žukauskas ir Darius Valkavičius

Kaip asmuo, kuris pranešė pats apie kolegos dingimą, tapo įtariamuoju? Pasak Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, Kirgizijos pilietį pripažinti įtariamuoju duomenų pakako po pirminių tyrimo veiksmų. Gruodžio 4 d. ikiteisminio tyrimo teisėjas jau skyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Generalinė prokuratūra gruodžio 5 d. jau išdavė Europos arešto orderį. Tą pačią dieną Belgijoje buvo sulaikytas ir įtariamasis. Prasidėjo procedūros dėl 1973 m. gimusio kirgizo perdavimo Lietuvai. Jis turėtų būti pargabentas netrukus.

„Motyvas paaiškės, kai apklausime įtariamąjį“, – patiko D.Valkavičius.

Koks žiauraus nusikaltimo motyvas? Juk iš nužudyto asmens vilkiko dingo ir degalai. Manoma, kad degalus vis dėlto pavogė vietiniai gyventojai.

„Motyvas paaiškės, kai apklausime įtariamąjį“, – sakė D.Valkavičius.

Pasak teisėsaugos atstovų, abiejų vilkikų vairuotojai, kurie dirba skirtingoms įmonėms, ilsėjosi Kaune. Manoma, kad nužudymas įvykdytas dar laikinojoje sostinėje. Įtariamasis, tikėtina, nuvairavo nužudytojo vilkiką į Josvainius, norėdamas sumėtyti pėdsakus (galimo ikiteisminio tyrimo metu pateiktų versiją, kad Klaipėdos link vienas pajudėjęs N.Chlebajevas tapo atsitiktinio nusikaltimo auka). Tuomet grįžo iki savo vilkiko ir kaip niekur nieko patraukė į Belgiją. Įtariamasis neplanavo grįžti per Lietuvą.

„Kada įvykdytas nužudymas, atskleis teismo medicininė ekspertizė. Pagal nusikaltimo padarymo aplinkybes, mirtis įvyko tarp lapkričio 28 d. ir gruodžio 3 d. Galima manyti, kad nužudymas įvykdytas Kaune“, – teigė D.Valkavičius.

Manoma, kad jis įvykdytas dar iki pranešimo apie kolegos dingimą.

Gruodžio 4 d. Kauno apskrities policija sulaukė pranešimo iš Baltarusijoje reziduojančio Kirgizijos konsulo. Buvo atvykę vilkiko, kuriame rastas nužudytas vairuotojas, įmonės savininkai. Jie bendradarbiavo su policija.

15min primena, jog kaip dingusio be žinios N.Chlebajevo Kauno policija ieškojo nuo gruodžio 1-osios. Dūriu į krūtinę nužudyto vyro kūnas rastas sekmadienio vakarą Josvainiuose esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, sunkvežimio „Mercedes-Benz Actros“ kabinoje.

Portalo „Rinkos aikštė“ šaltinių duomenimis, šis vilkikas Josvainiuose stovėjo jau nuo lapkričio 30 d. Žiniasklaidai paskelbus, kad ieškomas Lietuvoje, kelyje Kaunas–Klaipėda, dingęs Kirgizijos pilietis, pro Josvainius sekmadienio pavakarę važiavę žmonės atkreipė dėmesį į aikštelėje jau kurį laiką stovintį vilkiką.

Priėję arčiau ir pažiūrėję pro langą, jie išvydo kraupų vaizdą – vairuotojas gulėjo susmukęs. Žmonės nedelsdami informavo policiją.

Atvykę pareigūnai išdaužė vilkiko langą ir rado negyvą vairuotoją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

VIDEO: Josvainių miestelyje rastas galimai nužudytas vilkiko vairuotojas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius