Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15 /23:33

Kauno teisėsauga demaskavo vieną didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje

Kauno apygardos prokuratūra vadovauja Kauno apskrities policijos pareigūnų atliekamam tyrimui dėl sausio mėnesio pabaigoje atlikto plataus masto sulaikymų skirtinguose Lietuvos miestuose. Šio tyrimo metu išaiškintas vienas didžiausių pastarųjų metų prostitucijos ir sąvadavimo tinklų Lietuvoje. Jame uždarbiavo bent 13 ukrainiečių merginų.
Demaskuotas vienas didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje
Demaskuotas vienas didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje / Kauno apskrities policijos nuotr.

Įtariama, kad šis prostitucijos tinklas veikė visoje Lietuvoje, seksualinės paslaugos galimai buvo teikiamos Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio ir Marijampolės miestuose, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Nustatyta, kad seksualines paslaugas galimai teikusios moterys, siekdamos būti nesusektos, laikėsi griežtos konspiracijos.

Moterys dažnai keisdavo miestus, kuriuose teikdavo seksualines paslaugas, o tarpusavio bendravimui ir susisiekimui su klientais naudojo tik mobiliąsias internetines komunikavimo programas, vengdavo bendrauti balsu.

Šio ikiteisminio tyrimo metu buvo atliekami įvairūs neviešo pobūdžio veiksmai: vienu metu skirtinguose Lietuvos miestuose vyko šios nusikalstamos veikos organizatorių sulaikymai, kratos, apklausos.

Įtariama, kad iš neteisėtų seksualinių paslaugų teikimo moterys sau ir šios veiklos organizatoriams galėjo įgyti dideles lėšas.

15min turimais duomenimis, suteikiamų paslaugų kainos svyravo, tačiau pusvalandis, galimai, kainavo 40 eurų, valanda – 80 eurų.

Atliktų kratų metu pas įtariamuosius rasta apie 30 000 eurų.

Sulaikyti du sąvadautojai

Šiame tyrime įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens pornografijos pareikšti dviem asmenims – vyrui (g. 1989 m.) ir moteriai (g. 1976 m.).

15min žiniomis, įtariamieji nėra susiję šeimyniniais arba giminystės ryšiais, jie yra tiesiog pažįstami.

Įtariamasis šiuo metu yra suimtas, įtariamajai paskirtos kardomosios priemonės – 5000 eurų užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir intensyvi priežiūra.

Įtariamoji galimai buvo atsakinga už moterų, atvežamų verstis prostitucija, apgyvendinimo bei pinigų surinkimo ir perdavimo sąvadautojams klausimus.

Kauno apskrities policijos nuotr./Demaskuotas vienas didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje
Kauno apskrities policijos nuotr./Demaskuotas vienas didžiausių pastarųjų metų prostitucijos tinklų Lietuvoje

Taip pat tyrimo metu nustatyta ir 13 moterų, kurios galėjo teikti seksualines paslaugas. Visos jos yra ukrainietės.

Dirbo gausios pareigūnų pajėgos

Atliekant aktyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, ateityje įtariamųjų skaičius gali didėti.

Prie šios sėkmingos operacijos bei prostitucijos tinklo neutralizavimo prisidėjo Lietuvos Kriminalinės policijos biuro, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, bei Marijampolės apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų pareigūnai.

Taip pat aktyviai į pagalbą įsitraukė ir socialinis partneris – Kovos su prekyba ir išnaudojimu centras (KOPŽI), kuris moterims teikė psichologinę, apgyvendinimo ir kitokią socialinę pagalbą.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos (BK 307 str. 2 d.). Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius