Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teisėsauga džiūgauja: konfiskuota 94 kg 200 tūkst. eurų vertės hašišo

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) ir Kauno apygardos prokuratūros atstovai pranešė apie sėkmingai pavykusią stambaus masto narkotikų konfiskacijos operaciją. Surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytos tyrimo detalės.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius atskleidė, jog rugpjūčio 11 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 260 str. 3 d. ir 199 str. 3 d. (narkotinių medžiagų kontrabanda). Už šį nusikaltimą gresia ilgalaikis įkalinimas – nuo 10 iki 15 m.

„Buvo paimta 94 kg hašišo, kurio vertė siekia 200 000 eurų. Narkotikai buvo gabenami tam pritaikytame automobilyje, kuriame buvo įrengtos slėptuvės transporto priemonės dugne ir prietaisų skydelyje. Įdomi detalė ta, kad narkotikus bandyta vežti iš Europos Sąjungos į Rusiją“, – teigė D.Valkavičius.

Tikėtina, jog narkotikai keliavo iš Afrikos į Ispaniją ir tuomet į Rytus.

Tyrimo metu nustatyti penki įtariamieji (gimę 1991 m., 1976 m., 1960 m., 1977 m. ir 1976 m.), kurie buvo pasiskirstę vaidmenimis. Išskiriami du kurjeriai, du organizatoriai ir vienas tarpininkas. Kurjeriai keitėsi vaidmenimis ir vienas gabeno iš Vakarų į Lietuvą, o iš Lietuvos į Rytus gabeno kitas asmuo. Jie buvo sulaikyti Lietuvoje, vykstantys pakeliui į Rusiją.

Organizatorius keliavo atskira mašina – ne ta pačia, kuria buvo vežami narkotikai. Kontrabandą bandyta pervežti „Peugeot“ automobiliu per Lavoriškių pasienio kontrolės punktą.

„Trys įtariamieji – Vilniaus apskrities gyventojai, du – Kauno. Anksčiau jie buvo teisti. Vienas – už nužudymą, kiti – už vagystes. Trims skirta 1 mėn. suėmimo kardomoji priemonė, kitiems dviems – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Sunkus buvo tyrimas, nes įtariamieji keitėsi vaidmenimis“, – teigė Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Tyrimo metu, kuris truko apie 2 mėnesius, atliktos kratos. Konfiskuotas vienas automobilis „Mercedes Benz“.

Per mėnesį ar pusantro byla turėtų pasiekti teismą.

D.Valkavičius pasidžiaugė, kad taip buvo suardytas visas narkotikų gabenimo tinklas.

„Keista, kad šių nusikaltėlių nebaugina 10 metų minimali įkalinimo bausmė. Nors, 200 tūkst. eurų uždarbis taip pat didelė paskata“, – tikino D.Valkavčius.

Dėl sėkmingos didelio kiekio narkotikų konfiskacijos Kauno teisėsauga džiūgavo ir gegužės mėnesį. Iš Lietuvos teritorijos bandyta išvežti 164 kg hašišo (kanapių dervos), kurio vertė rinkoje – apie 300-400 tūkst. eurų. Narkotikus norėta per Baltarusiją išvežti į Rusiją. Daroma prielaida, jog hašišas atvežtas iš Maroko.

VIDEO: Kelis mėnesius intensyviai dirbę pareigūnai aptiko beveik 100 kg hašišo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius