Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno teismas leido suimti kirgizo vilkiko vairuotojo nužudymu įtariamą jo tėvynainį

Teismas patenkino prokuratūros prašymą suimti Kirgizijos pilietį trims mėnesiams.
Vilkiko vairuotojo nužudymu įtariamas kirgizas
Vilkiko vairuotojo nužudymu įtariamas kirgizas / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Penktadienį į Kauno apylinkės teismą atvežtas Kirgizijos pilietis V.T., kuris yra įtariamas kito, tos pačios šalies piliečio, Nikolajaus Chlebajevo nužudymu.

Įtariamajam V.T. Kauno apylinkės teismas suėmimą buvo paskyręs dar 2017-12-05 nutartimi, vykdant šio asmens paiešką bei turint duomenų, kad jis po nusikaltimo padarymo išvyko iš Lietuvos Respublikos ir šios nutarties pagrindu buvo išduotas Europos arešto orderis, pagal kurį įtariamasis V.T. buvo operatyviai suimtas Belgijos Karalystėje ir ketvirtadienį vakare atvežtas į Lietuvos Respubliką.

Kauno apygardos Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis šiandien teismo prašė palikti galioti įtariamajam V. T. paskirtą suėmimą ir nustatyti suėmimo terminą trims mėnesiams. Teismas prokuroro prašymą patenkino visiškai.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad įtariamasis V.T., kuris yra tolimųjų reisų krovininės transporto priemonės vairuotojas, laikotarpiu nuo 2017-11-28 iki 2017-12-03, būdamas N.Chlebajevo vairuojamo krovininio automobilio kabinoje, automobilių stovėjimo aikštelėje, kilus tarpusavio konfliktui, galimai vieną kartą dūrė peiliu N.Chlebajevui į krūtinę, šis nuo padaryto sužalojimo mirė įvykio vietoje.

Įtariamasis, kuris po galimai nusikalstamos veikos padarymo išvyko iš Lietuvos Respublikos teritorijos, Kauno pareigūnams operatyviai bendradarbiaujant su Belgijos Karalystės pareigūnais, suimtas tą pačią dieną, kuomet buvo išduotas Europos arešto orderis.

Apklausos metu įtariamasis neneigė įvykio laikotarpiu bendravęs ir laiką leidęs su nužudytuoju, tačiau neprisipažįsta padaręs nužudymą – nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 1 dalyje.

Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų, pažymima Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės (Kaune) Izabelės Bočkienės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius