Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teisme atsidūrė užsienyje dirbantis vyras, leidęs sukčiams už atlygį naudotis jo banko sąskaita

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje sukčiams pinigus už atlygį galimai padėjęs išsigryninti R.M. kaltinamas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.
Bankomatas
Bankomatas/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno apylinkės teismas, R.M. kaltinamas tuo, jog socialiniame tinkle „Facebook“, susirašinėdamas su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu, susitarė, kad už piniginį atlygį leis pasinaudoti savo banko sąskaita – kad į ją galės būti pervedamos lėšos ir R.M. vėliau jas išgrynins arba perves į kitas banko sąskaitas.

Įtariama, jog žinodamas, kad pinigai gali būti gauti nusikalstamu būdu, R.M. į banko sąskaitą gavo 6600 eurų, kuriuos vėliau išgrynino, o dalį pervedė kitiems asmenims.

Manoma, kad už kiekvieną pavedimą, didesnį kaip 1000 eurų, kaltinamasis turėjo gauti 100-150 eurų uždarbį.

Pirmojo posėdžio metu kaltinamasis savo kaltės dėl įvykdytos nusikalstamos veikos nepripažino, teigdamas, jog nesuprato ir nežinojo, kad jo disponuojami pinigai galėjo būti gauti nusikalstamu būdu.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas įgijo, valdė, naudojosi arba realizavo turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius