Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Kazimieras Uoka prašys teisme apklausti prezidentę, esą atsakingą už Vilniuje vykusį gėjų paradą

Už chuliganišką elgesį gėjų eitynių metu teisiamas Seimo narys Kazimieras Uoka aiškina turintis duomenų, kad Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė asmeniškai vykdė spaudimą, kad Vilniuje būtų leista surengti seksualinių mažumų atstovų eitynes. Parlamentaras reikalaus kviesti šalies vadovę į teismą, kad pasiaiškintų.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio popietę, sekdamas iš ryto teisme apsilankiusio Petro Gražulio pėdomis, į posėdį atvyko ir Seimo narys Kazimieras Uoka.

Pasikartojo rytinis scenarijus: kaip ir jo kolega, K.Uoka paprašė duoti jam savaitę, kad spėtų susipažinti su bylos medžiaga.

Po posėdžio K.Uoka žurnalistams aiškino turintis duomenų, kad Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė asmeniškai vykdė spaudimą, kad Vilniuje būtų leista surengti seksualinių mažumų atstovų eitynes. Parlamentaras reikalaus kviesti šalies vadovę į teismą, kad pasiaiškintų: „Buvo prezidentės Grybauskaitės spaudimas, kad eisena būtinai įvyktų! Ir mes kviečiam visus liudininkus.“

Anot Seimo nario, jo byloje reikės apklausti visus tuo pačius liudytojus, apie kuriuos ryte užsiminė jo bendražygis P.Gražulis. K.Uoka neprašo kviesti tik dėstytojo Arnoldo Zdanevičiaus.

K.Uokos bylos nagrinėjimą numatoma tęsti kitą penktadienį. Ar būtina kviesti liudytojus, teisėjas spręs tik išnagrinėjęs šiuo metu byloje surinktą medžiagą, išklausęs proceso dalyvių paaiškinimų.

VIDEO: 15min.lt - K.Uoka pareiškė, kad dėl gėjų parado Vilniuje kvies į teismą Lietuvos prezidentę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius