Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kėdainių rajone siautėjusiems vagišiams – teisiamųjų suolas

Kauno apygardos teismas netrukus pradės nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje trys Kėdainių rajono gyventojai kaltinami bendrininkų grupėje vykdę vagystes. Vyrai galimai plėšė namus, vogė daiktus, tarp kurių – šaunamasis ginklas.
Automobilių vagis
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad praėjusių metų spalio bei lapkričio mėnesiais kaltinamieji Kėdainių rajone galimai įvykdė keletą vagysčių.

Manoma, kad spalio mėnesio viduryje kaltinamasis H.J., kuriam dabar yra 18 metų ir 23 metų G.K., įsibrovę į svetimą namą, pavogė šaunamąjį ginklą bei 20 vienetų šovinių. Dėl neteisėto šaunamojo ginklo ir šaudmenų įsigijimo bei laikymo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

Praėjus vos savaitei H.J. su kitu bendrininku, 21 metų M.M., kuris iš anksto pagrobė nukentėjusiojo ūkinio pastato raktus, manoma, pavogė traktorių-žoliapjovę, kurios vertė 2900 eurų.

Dar viena vagystė įvyko, kaip manoma, bendrininkaujant G.K ir M.M. Vyrai, įtariama, įsibrovė į svetimą namą ir pagrobė turto už beveik 500 eurų. Kaltinamieji, kaip manoma, pavogė dulkių siurblį, elektrinį galąstuvą, striukę.

Praėjus kelioms savaitėms kaltinamasis H.J., drauge su bendrininku M.M. lapkričio viduryje įsibrovė į dar vieną sodybą bei pagrobė turto už beveik 1300 eurų – žoliapjovę, miegmaišius, palapinę, meškeres.

Šiam ikiteisminio tyrimui vadovavo bei jį kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus (Kėdainių) prokuroras Arvydas Bernotavičius.

Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai.

Kaltinamieji prisipažįsta padarę nusikalstamas veikas. Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už šaunamojo ginklo pagrobimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Už vagystę iš svetimų patalpų gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Byla su kaltinamuoju aktu perduota Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius