Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kėdainiuose sūnaus nužudymu įtariamą motiną prašoma laikyti suimtą dar 3 mėnesius

Kauno apygardos prokuratūra tris mėnesiams prašo pratęsti suėmimą sūnaus nužudymu Kėdainiuose įtariamai Monikai K.
Kėdainiuose tikrinama, ar užmušto berniuko motina nemeluoja
Vedama įtariamoji / Algimanto Barzdžiaus / rinkosaikste.lt

„Suvokdama bausmės neišvengiamumą, ji gali bėgti, slėptis, juo labiau yra dirbusi užsienyje, Ispanijoje, ryšių šiai dienai ir ten turi“, – apie prašymo motyvus BNS pirmadienį sakė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Teismo posėdis vyks antradienį Kauno apylinkės teisme.

Monikai K. pareikšti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo. Toks nužudymas vertinamas kaip kvalifikuotas, šiuo atveju nustatyti keturi kvalifikuojantys požymiai. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Vasario 1 dieną teismas moters suėmimo terminą pratęsė tik mėnesiui, nors prokuroras prašė pratęsti trims mėnesiams.

Tada teismas skelbė, kad prokuroras prašė įtariamajai skirti maksimalų suėmimo terminą, tačiau teismui nepateikė jokių objektyvių ir konkrečių duomenų, iš kurių būtų matyti, kad šiame tyrime planuojami atlikti veiksmai galėtų užtrukti ilgą laiką. Posėdžio metu prokuroras teigė, kad planuoja apklausti liudytojus, tačiau nenurodė tikslaus jų skaičiaus. Be to, neįvardijo konkrečių objektų, kurių tyrimus planuoja atlikti, terminų.

Po šio suėmimo pratęsimo pareigūnai apklausė apie 150 liudytojų.

„Aš negaliu prognozuoti, kiek truks objektų tyrimai“, – BNS sakė V.Gataveckas. Jis suėmimo termino pratęsimą motyvuoja tuo, kad moteris įtariama labai sunkaus nusikaltimo padarymu, už šį nusikaltimo padarymą įstatymą itin griežtą laisvės atėmimo bausmę.

Sausio pabaigoje Monikos K. sugyventiniui teismas skyrė suėmimą trims mėnesiams. Įtariama, kad jei abu nužudė 4 metų berniuką. Ekspertai nustatė, kad vaikui buvo suduoti ne mažiau 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą.

Pasak prokuroro V.Gatavecko, sugyventinių parodymai nėra sutampantys, juose yra prieštaravimų, tačiau įtarimas dėl kvalifikuoto nužudymo, prokuroro vertinimu, pagrįstas.

„Tyrėja ir visa komanda dirba nuo ryto iki vakaro. Byloje reikia atlikti dar daug veiksmų – ir liudytojų, ir specialistų apklausos, kiti darbai“, – teigė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius