Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiuose tęsėsi teismo drama dėl Drąsiaus Kedžio dukters globos

Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas toliau nagrinėjo civilinę bylą dėl teisėjo Jono Furmanavičiaus ir kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio mažametės dukros gyvenamosios vietos nustatymo. Apklausiami liudininkai.
Mitingo akimirka
Mitingo akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas iki pietų apklausė mergaitės motinos, Laimutės Stankūnaitės tėvus: Stasį Stankūną ir Tatjaną Stankūnaitę. Po pietų atvyko ir D.Kedžio tėvai, Neringos Venckienės liudininkai.

Teismui pateiktos L.Stankūnaitės dukrą tyrusio psichologų išvados, teisėjas vertins ir mažametės nuomonę, su kuo ji norinti gyventi. Tačiau iki galo neaišku, ar mažametės pageidavimas turės lemiamą reikšmę.

N.Venckienė anksčiau teismo prašė atidėti šios civilinės bylos nagrinėjimą kol nebus baigta tirti vadinamojiKauno  pedofilijos byla. D.Kedžio sesers teigimu, ją nagrinėjant L.Stankūnaitei dar gali būti pareikšti įtarimai prisidėjus prie tariamo mažametės dukrelės tvirkinimo.

Šį prašymą Kėdainių rajono apylinkės teismas atmetė, Kėdainių rajono teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas teigė, jog tyrima tyrimo medžiaga neduoda pagrindo sieti L.Stankūnaitę su šia baudžiamąja byla.

Liudyti N.Venckienės naudai nebuvo kviestas kaunietis kultūrizmo treneris L.M., kuris teigė 2009 m. matęs Andrių Ūsą, J.Furmanavičių ir L.Stankūnaitę bei V.Naruševičienę su judviejų mažametėmis dukromis besišnekučiuojančius lauko kavinėje prie jachtklubo, Petrašiūnuose.

Neatvyko ir Kedžių kaimynė iš Garliavos, kuriai mažametė neva pasakojo, kaip ją seksualiai išnaudojo A.Ūsas.

D.Kedžio pareiškimuose teisėsaugai bei jo filmuotoje medžiagoje teigiama, jog A.Ūsas kelis kartus tvirkino jo dukrą L.Stankūnaitės tėvų namuose Petrašiūnuose. S.Stankūnas ir T.Stankūnaitė tai griežtai neigia.

Susigrąžinti dukrą siekianti mergaitės motina, buvusi D.Kedžio sugyventinė L.Stankūnaitė, teismo posėdyje nedalyvavo, jai atstovavo advokatė.

Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė tikino toliau sieksianti, kad velionio brolio dukrelė liktų gyventi su ja.

Aukščiausiasis teismas neseniai nusprendė perduoti Vilniaus miesto 2-ajam teismui iš naujo nagrinėti D.Kedžio dukrelės tvirkinimu kaltinto, paslaptingai žuvusio Andriaus Ūso bylą.

Kėdainių teismas dar prieš pusantrų metų nutarė perduoti vaiką motinai, bet dėl kilusių masinių protestų Garliavoje sprendimas buvo pakeistas, D.Kedžio dukra palikta globoti N.Venckienei.

Neseniai postų neteko aukšti Policijos departamento pareigūnai po to, kai paaiškėjo, kad liudininkas M.Ž. žudynių išvakarėse pranešė departamentui apie D.Kedžio planuojamus nusikaltimus, bet policijos vadai apie tai neinformavo prokurorų.

N.Venckienė įsitikinusi, kad netikėtai atsiradęs liudininkas yra pedofilų klano intrigos, siekiant atiduoti mergaitę biologinei motinai L.Stankūnaitei. D.Kedys, N.Venckienė ir jų artimieji įtarė, kad A.Ūsas, teisėjas J.Furmanavičius ir nenustatytas asmuo, vardu Aidas, tvirkino ir prievartavo D.Kedžio dukrą bei jos pusseserę, V.Naruševičienės dukrą.

Įtarimai mažametės tvirkinimu buvo pareikšti tik A.Ūsui, kuris mirė (nuskendo griovyje) praėjusių metų birželį.

Kedžiai L.Stankūnaitę ir jos seserį V.Naruševičienę  kaltino tuo, kad ji savo dukrą leido prievartauti iki šiol nenustatytiems pedofilams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius