-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžio ir Kusaitės rėmėjas Vitalijus Keršis apklaustas policijoje dėl konflikto per Kovo 11-osios eitynes

Anksčiau kaip patriotiško skustagalvių judėjimo dalyvis išgarsėjęs, o pastaruosius kelerius metus Drąsiaus Kedžio dukrelės gynėjų gretose matomas vilnietis V.Keršis kaltinamas dėl išpuolio per Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimą.
Eisenos neramumai
Šioje nuotraukoje užfiksuota, kaip didįjį eisenos transparantą už dešinio šono nešęs V.Keršis pajuda prie plakato „Visuomenė be neonacių“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į policiją, prokuratūrą ir teismus nuolat kviečiamas D.Kedžio ir Eglės Kusaitės rėmėjas 31 metų V.Keršis vėl sulaukė pareigūnų dėmesio.

Šįkart skustagalvį patriotą žadama nubausti dėl konflikto per Kovo 11-osios eitynes sostinės Gedimino prospekte.

V.Keršis 15min.lt sakė tiksliai nežinantis, kuo yra kaltinamas, tačiau administracinio teisės pažeidimo byla jam iškelta pagal ATPK 174-ąjį straipsnį „Nedidelis chuliganizmas“ (Tai necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį).

Šio administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) straipsnio pažeidimai užtraukia baudą nuo 100 iki 300 litų arba administracinį areštą iki 30 parų.

Suplėšė užrašą „Visuomenė be neonacių“

V.Keršis neslepia įsivėlęs į konfliktą su dviem merginomis, kurios buvo nepatenkintos skustagalvių eisena ir šaligatvyje laikė plakatą su perbraukta svastika bei užrašu „Visuomenė be neonacių“.

Svetainėje „Youtube.com“ patalpintoje filmuotoje medžiagoje (įrašo 1 min. 40 sek., žr. apačioje) galima įžvelgti, kaip V.Keršis iššoka iš eisenos gretų ir puola plakato link. Plakatas suplėšomas. V.Keršį pareigūnai išstūmia atgal į gatvę, jį už parankės pasičiumpa Gedimino prospektu su jaunimu žygiavęs parlamentaras Kazimieras Uoka.

Kadras ia Youtube.com/Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip plėaomas plakatas.
Filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip plėšomas plakatas.

„Jokios nusikalstamos veikos neatlikau“, – tikino V.Keršis. Garliavoje pastaruoju metu gyvenantis vilnietis sakė pats buvęs įžeistas ir prasitarė ruošiantis civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo: „Mane išvadino fašistu, neonaciu ir taip toliau...“

Byla – ir protestuotojui prieš fašizmą

Tuo tarpu tinklaraštyje „Antifa Lietuva“, kurio kūrėjai teigia siekiantys užkirsti kelią lietuviškojo neonacizmo užuomazgoms (tai daroma viešinant neonacių veiklos faktus, propaguojant tautinę ir rasinę santaiką, agituojant už toleranciją, pakantumą bei solidarumą), publikuojamas pranešimas

„Policija kurpia bylą žmogui, laikiusiam plakatą „Visuomenė be neonacių“.

Toje pačioje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip mažiausiai penki policininkai prie Lietuvos mokslų akademijos rūmų surakina ir išveda vieną protestuotoją.

Kadras ia Youtube.com/Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas suplėaytas plakatas.
Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas suplėšytas plakatas.

Antifašistiniame tinklaraštyje rašoma, kad „suimtasis protestuotojas prieš jį suimant ramiai stovėjo ant šaligatvio, neskandavo jokių šūkių, nekliudė kolonai, viena ranka laikė plakatą, kitoje turėjo žaliai juodą ekoanarchistų vėliavą. Tą liudija gausios fotografijos ir vaizdo medžiaga. Nepaisant to, jis gavo šaukimą kovo 30 d. atvykti į 3-ąjį Vilniaus miesto policijos komisariatą, kur buvo apkaltintas nebūtais dalykais.“

Protestuotojui surašytame protokole teigiama, jog 2011-03-11 apie 16.40 val, Vilniuje, Gedimino prospekte šis pilietis viešoje vietoje kitų žmonių akivaizdoje garsiai šūkavo, elgėsi įžūliai, bandė prasibrauti pro eisenos dalyvius, todėl šiais savo veiksmais pažeidė viešąją tvarką, bei sulaikymo metu priešinosi policijos pareigūnam, bandė išvengti sulaikymo, sulaikymo metu mosikavo rankomis, stumdė policijos pareigūnus.

Protokolas protestuotojui surašytas ne tik už chuliganizmą, bet ir pasipriešinimą policijai, už tai administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui gresia bauda iki 500 litų.

Abi bylos perduotos teismui, jas planuojama išnagrinėti jau šį mėnesį.

VIDEO: Kovo 11-osios neramumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius