Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžio sekėjai į mitingą už grandinės atvilko lėlę, o generaliniam prokurorui atnešė šluotą (atnaujinta 19.24 val., nuotraukos, nauji video)

Garliavoje pasižymėję aktyvistai ketvirtadienį surengė ir teatralizuotą Generalinės prokuratūros apgultį.
Kedžio sekėjai į mitingą už grandinės atvilko lėlę.
Kedžio sekėjai į mitingą už grandinės atvilko lėlę. / Sauliaus Chadasevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį pavakarę sostinėje prie Generalinės prokuratūros būstinėje surengtas piketas.

Garliavoje pasižymėję aktyvistai vylėsi susitikti su naujuoju generaliniu prokuroru Dariumi Valiu ir reikalavo rimtesnio pedofilijos bylos tyrimo.

„Jis apgavo visą tautą, kad atvažiuos pas mus ir pakalbės su tauta. Mes mėnesį laukėme, jis neatvažiavo, todėl mes patys atvažiavome“, – šaukė piketuotojai.

Garliavoje pagarsėjęs Marius Kuprevičius pasipuošė budelio kostiumu už užrašu PSD – „Pedofilų saugumo departamentas“. Už grandinės jis tampė lėlę, kuri esą simbolizuoja klano išnaudojamą mergaitę.

Piketuojai atsinešė plakatų su užrašais: „Kas nužudė D.Kedį?“, „Kodėl Betingis vis dar prokuroras?“, „Ar tirsite pagaliau pedofilijos bylą?“, „Kada bus pareikšti kaltinimai Stankūnaitei?“

Netrukus prie prokuratūros pastato atvažiavo ir žalias autobusiukas su plėvesuojančia violetine vėliava ir užrašu „Stop pedofilams“.

Piketuotojai bandė generalinės prokuratūros šeimininkui įteikti dovaną – šluotą, prie kurios pritvirtintos kortelės su prokurorų pavardėmis: Kiuršinas, Šileikis, Betingas, Petrauskas, Kliunka, Jasaitis. Tai užuomina, kuriuos prokurorus D.Valiui esą patartina iššluoti.

Papildyta 16.47 val. Praėjo jau 40 minučių, bet nei D.Valys, nei kiti prokuratūros atstovai nepasirodė. „Jūs tyčiojatės iš mūsų, ar ne?“– prokuratūros budėtoją užsipuolė piketuotojai.

„Prašau išeiti už pastato ribų“, – į prokuratūros būstinės fojė įsiveržusius Kedžio sekėjus bandė tramdyti rūmų sargas. Niekas nebuvo linkęs jo klausyti, tačiau netrukus piketuotojai patys vėl išėjo į lauką.

Papildyta 17.04 val. Prokuratūroje oficialiai pasibaigus darbo dienai, D.Valio nesulaukęs būrelis piketuotojų tūžo: „Einam už rankų, už kojų paimsim ir išnešim tą Valį“, – pasigirdo siūlymų minioje.

Papildyta 17.29 val. Spaudimas pasiteisino. Po kelių skambučiu vidiniu prokuratūros telefonu pas piketuotojus išėjo Viešųjų ryšių skyriaus atstovė. Darbuotoja pranešė, kad D.Valys šiuo metu užsiėmęs, tačiau iki 18 val. baigs darbus ir sutinka priimti 2 piketuotų atstovus. Piketuotojai jau išsirinko savo delegatus ir tariasi, kaip kalbėti su Generalinės prokuratūros vadovu.  

Papildyta 18.14 val. Susitikimo su D.Valiu piketuotojai laukia jau ilgiau nei 2 valandas. Pasigirdo minčių, kad „prokuroras gal jau išvažiavo“, o žmonėms „teks laukti iki rytojaus“. Tačiau kaip tik tą minutę Viešųjų ryšių skuriaus darbuotoja pagaliau pakvietė du piketuotojų atstovus užeiti vidun.

Papildyta 19.04 val. Prieš 19 val. D.Kedžio sekėjų ir generalinio prokuroro susitikimas baigėsi. Pokalbis užtruko 35 minutes. Prokuratūros atstovai po susitikimo jo turinio nekomentavo. Beje, piketuotojų atstovai ketino padaryti pokalbio su D.Valiu garso įrašą, tačiau tokio leidimo negavo. 

Piketuotojų atstovai – teisės studentas Povilas Reklaitis ir advokatė iš Toronto (Kanada) Birutė Lukšėnaitė, uždavė D.Valiui, jų nuomone, esminius klausimus: kas nužudė D.Kedį, kada bus ištirta pedofilijos bylą, kodėl to nepadaręs K.Betingis vis dar dirba prokuroru, kodėl už įsitikinimus persekiojami kai kurie D.Kedžio sekėjai.

Aiškių atsakymų P.Reklaitis bei B.Lukšėnaitė teigė iš Generalinės prokuratūros šeimininko neišgirdę.

Vienintelė iš susitikimo atsinešta šviesesnė žinia: anot D.Valio, kitą mėnesį bus sudaryta speciali darbo grupė, kuri tirs D.Kedžio bylos ir pedofilijos istorijos aplinkybes.

VIDEO: 15min.lt - B.Lukšėnaitės komentaras po susitikimo su D.Valiu
VIDEO: 15min.lt - P.Reklaičio komentaras po susitikimo su D.Valiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius