Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistas įvykis prie valstybės sienos: baltarusis su traktoriumi įvirto į Lietuvą

Dėl Baltarusijos piliečio, su traktoriumi įvirtusiu į Lietuvos teritoriją, antradienio pavakare ant kojų buvo pakelti Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Vilniaus rajono policijos pareigūnai, sostinės ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai. Gelbėtojai buvo priversti baltarusį vaduoti iš traktoriaus kabinos, kurioje jis liko užspaustas po nelaimės.
Valstybės siena
Valstybės siena / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip 15min.lt informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis, incidentas įvyko šiek tiek prieš 18 val. netoli Didžiųjų Medininkų kaimo.

„Toje vietoje Lietuvos ir Baltarusijos valstybinė siena eina melioracijos griovio viduriu. Palei pat melioracijos griovį Baltarusijos pusėje nutiestas vadinamasis rokadinis kelias, skirtas kaimyninės šalies pasieniečių patruliavimui", - 15min.lt žurnalistui pasakojo G.Mišutis.

Pasak pasieniečių atstovo, antradienio pavakare rokadiniu keliu Baltarusijos pusėje važiavo akmenimis krautas traktorius, oficialiai dalyvavęs kelio remonto darbuose. Dėl kol kas nežinomų priežasčių, traktorius apvirto ir atsidūrė melioracijos griovyje. Po nelaimės traktoriaus kabinoje liko užspaustas jo vairuotojas.


Žiūrėti Įvykis pasienyje didesniame žemėlapyje

Pirmieji apvirtusį traktorių pastebėjo Lietuvos pasieniečiai. Kadangi traktorius buvo įvirtęs į Lietuvos pusę, pasieniečiai iš Vilniaus iškvietė gelbėtojus, greitosios pagalbos medikus ir Vilniaus rajono policijos pareigūnus.

Apie įvykį taip pat buvo informuoti Baltarusijos pasieniečiai, kurie netrukus atskubėjo į įvykio vietą.

Ugniagesiai gelbėtojai, mūsų šalies pasieniečiams suderinus tai su baltarusiais, specialiais įrankiais išvadavo traktoriaus vairuotoją. Mūsų šalies medikai jam taip pat suteikė pirmąją medicinos pagalbą. Po kiek laiko į įvykio vietą atvažiavus baltarusių medikams, traktoristas tiesiai per melioracijos griovį buvo grąžintas į savo tėvynę. Jis nuvežtas į ligoninę.


Žiūrėti Įvykis pasienyje didesniame žemėlapyje

„Šiuo atveju joks tyrimas nebus pradėtas, bent Lietuvos pusėje. Kaip baltarusiai vertina šią situaciją, sunku pasakyti. Tačiau žvelgiant iš Lietuvos, pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą ar administracinę teiseną, nėra pagrindo. Akivaizdu, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, jokio piktybiškumo neįžvelgiama. Baltarusis perduotas kitos šalies pareigūnams ir medikams, traktorių irgi leista pasiimti", - sakė G.Mišutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius