-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 03 /17:16

Kelias „Via Baltica“ vėl atidarytas, tačiau latvio apverstos pavojingos cisternos pakelti nepavyko

Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) antradienį praneša apie eismo nelaimę kelyje „Via Baltica“.

Šiandien apie 10.00 val., kelyje „Via Baltica“ (A5), atkarpoje Kaunas–Marijampolė, Kazlų Rūdos savivaldybės ribose, liudininkų teigimu, balninis vilkikas „Scania“ su puspriekabe (cisterna), krauta technine alyva, judėdamas Marijampolės kryptimi, priekyje savęs pamatė ta pačia kryptimi judantį, į kairę susiruošusį sukti „Nissan“ automobilį (toje vietoje sukti į kairę draudžiama).

Vengdamas susidūrimo su lengvuoju automobiliu, Latvijos pilietis vilkiko vairuotojas krautą sunkiasvorį sąstatą nukreipė kuo dešiniau važiuojamosios dalies krašto.

Laimė, susidūrimo pavyko išvengti. Antraip lengvasis automobilis būtų sutraiškytas ar bent su didžiule jėga nušluotas nuo kelio.

„Nissan“ vairuotojas pamatė, kas nutiko, ir įvykio vietoje liko laukti policijos.
 

Deja, vilkikas su cisterna nuslydo nuo kelio ir apvirto. Krisdamas ant šono galvą susižalojo vilkiko vairuotojas. „Nissan“ vairuotojas pamatė, kas nutiko, ir eismo įvykio vietoje liko laukti policijos pareigūnų.

Dėl galimai pavojingo krovinio į vietą budėti atvyko priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kitos tarnybos, atsakingos už ekologiją. Įmonės, vežusios krovinį, savininkai iš Rygos išsiuntė autocisterną, į kurią bus perpumpuoti galimai aplinkai pavojingi techniniai skysčiai.

Popietę LAS informavo, kad kol kas eismo įvykio vietoje situacija nepasikeitusi, žadėtoji autocisterna iš Rygos dar neatvykusi. Įvykio vietoje pasirodė pagalbos kelyje įmonė iš Kauno, bet krauto sunkvežimio atkelti net nebando.

Marijampolės regiono kelių tarnybos atstovas, esantis vietoje, baiminasi, kad visa atkėlimo operacija nusitemps į tamsų paros metą, kuomet bus pavojinga pradėti tokią gana sudėtingą avarijos padarinių likvidavimo operaciją.

Kodėl cisterna su galimai pavojingu aplinkai skysčiu nepasirūpina valstybinės institucijos, nėra aišku.

Pavakarę iš Rygos pagaliau atvyko autocisterna, į kurią buvo planuojama perpumpuoti techninę alyvą. Deja, nepavyko sujungti cisternų perpumpavimui.

Pagalbos kelyje įmonė iš Kauno krautą cisterną bando kelti neišpumpavus. Laikinai teko uždaryti eismą.

Pavakarę kelio A5 „Via Baltica“ atkarpoje, kurioje vyksta cisternos kėlimo darbai, abiem kryptimis trumpam uždarytas eismas. Policijos pareigūnai eismą buvo nukreipę 230-uoju keliu. Netrukus policijos pareigūnai eismą keliu A5 „Via Baltica“ atnaujino. Policija netrukus išvyko.

Kauno pagalbos kelyje įmonės atstovams apvirtusios cisternos nei perpumpuoti, nei atversti nepavyko. 

Vairuotojai, važiuojantys nuo Kauno Marijampolės link, raginame būti atidūs, nes ant važiuojamosios kelio dalies vis dar stovi autocisterna, į kurią buvo ketinama perpumpuoti techninę alyvą.

Kokių veiksmų toliau imsis vietoje esantys asmenys ir tarnybos, neaišku.

Apie tolimesnį eismo įvykio padalinių likvidavimo procesą LAS atstovai žada pranešti vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius