-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė namo iš Švedijos baigėsi tragedija: per bortą iškrito ir dingo du lietuviai

Klaipėdą trečiadienio rytą turėję pasiekti du pusamžiai vyrai namo nebegrįžo. Iš Švedijos į uostamiestį plaukę keleiviai atsidūrė už borto ir nebuvo rasti.
„Dfds Seaways“ keltas
„Dfds Seaways“ keltas / „Dfds Seaways“ nuotr.

Keltas „Optima Seaways“ iš Švedijos uosto Karlshamno išplaukė antradienio vakarą, 20 val., tačiau jau po keleto valandų nuaidėjo žinia apie nelaimę.

„22.50 val. gavome informaciją, kad du žmonės už borto. Tuomet automatiškai tokiu atveju aktyvuota procedūra – laivas apsisuko, grįžo į tą vietą, iškart buvo informuotas Švedijos jūrų gelbėjimo koordinacinis centras, kuris perėmė visą paieškos koordinavimą ir valdymą. Buvo nuleistas gelbėjimo kateris, atskrido sraigtasparniai du, paskui liko vienas. 4.21 val. keltui buvo duotas leidimas palikti paieškos zoną. Vyrai nebuvo rasti“, – 15min sakė „DFDS Seaways“ komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovas Baltijos šalims Vaidas Klumbys.

VIDEO: Kelionė namo baigėsi tragedija: nufilmuota iš kelto iškritusių dviejų lietuvių gelbėjimo operacija

Anot atstovo, dingo pusamžiai lietuviai – vienas vyresnis, kitas kiek jaunesnis. Abu vyrai gyveno vienoje kajutėje. Visa informacija apie įvykį perduota policijai. Priežastis, kas nutiko ir kodėl vyrai atsidūrė už borto, aiškinsis pareigūnai.

„Jie buvo atvirame denyje, bet iškristi taip neįmanoma. Oro sąlygos nebuvo labai geros, bet nebuvo ekstremalios. Jūroje buvo dviejų metrų bangos, 15 m/s vėjas, oras nepatogus paieškai“, – teigė V.Klumbys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius