-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių eismo taisykles Lazdijuose pažeidęs vairuotojas iš Turkijos pareigūnus pasiuntė „rusiška kryptimi“

Vėlų pirmadienio vakarą „Statoil“ degalinės Lazdijų mieste lankytojai tapo incidento liudininkais. Kelių eismo taisykles įžūliai pažeidęs vilkiką itališkais registracijos numeriais vairavęs 36 metų Turkijos pilietis, užuot vykdęs teisėtus Lazdijų rajono policijos pareigūnų reikalavimus – pateikti dokumentus administracinės teisės pažeidimo protokolo surašymui, užsirakino vilkiko kabinoje ir iš ten „tarptautiniu“ žargonu pasiuntė pareigūnus šunims šėko pjauti.
Turkijos pilietis
Turkijos pilietis / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Iškvietus papildomą policijos ekipažą, turkas lietuvių pareigūnus apkaltino smurtavus prieš jį bei rodžius nepadorius įžeidžiančius gestus. Vyras aiškino, esą policininkai norėjo jį surakinti antrankiais, užlaužė rankas, į vilkiko kabiną daužė galvą, o vėliau esą  gestais pasiūlę jam masturbuotis.

Į Lazdijų policijos komisariatą dokumentų įforminimui nuvežtas užsienietis piktinosi neva pažeidinėjamomis jo teisėmis ir teigė apie tai informavęs savo šalies diplomatus.

Į Lazdijų policijos komisariatą dokumentų įforminimui nuvežtas užsienietis piktinosi neva pažeidinėjamomis jo teisėmis ir teigė apie tai informavęs savo šalies diplomatus.

Į kairę – per ištisinę liniją

Įvykio aplinkybes aiškinasi Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai. Pasak liudininkų, vilkiko vairuotojas, norėdamas įvažiuoti į degalinės teritoriją, sukdamas į kairę kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją ir pažeidė kelio ženklo „Eismas draudžiamas“ reikalavimą. 

Vilkikui iš paskos važiavęs policijos patrulių ekipažas, pastebėjęs grubų Kelių eismo taisyklių pažeidimą, įjungė automobilio šviesos ir garso signalus ir degalinės teritorijoje vilkiką sustabdė. 

Išlipusiam iš automobilio vilkiko vairuotojui pareigūnai parodė kelio ženklą, kurį reikalavimą jis pažeidė ir paprašė pateikti dokumentus. Į tai vyras atsakė, emocingai gestikuliuodamas rankomis, laužyta anglų-italų-turkų greitakalbe. Pareigūnai, matydami iškilusį kalbos barjerą, vyrui parodė antrankius ir pareikalavo: „Documents!“ Po tokio pareigūnų reikalavimo, vyras užsirakino vilkiko kabinoje, prieš tai rusiškai pasiuntęs policininkus velniop.

Apkaltino smurtu

Kelių eismo taisyklių pažeidėją sulaikę policijos patruliai neigia naudoję fizinę jėgą ar specialiąsias priemones prieš užsienio pilietį, sako nebuvus jokio fizinio kontakto su sulaikytuoju ir tikina, kad pats pažeidėjas nevykdė teisėtų pareigūnų nurodymų bei juos įžeidinėjo.

Neabejojama, kad daugelį atsakymų į dabar neaiškias įvykio aplinkybes bus galima rasti degalinės teritoriją filmuojančių vaizdo kamerų įrašuose, kurių pareigūnai jau kreipėsi į „Statoil“ bendrovę. 

Įvykį matė ir nemažai degalinės lankytojų. Turimais duomenimis, dalis iš jų buvo apklausti policijos komisariate iš karto po užsieniečio sulaikymo.

Į policijos komisariatą naktį atvežtas pažeidėjas atsisakė kalbėti kitaip nei turkų kalba. 

Į policijos komisariatą naktį atvežtas pažeidėjas atsisakė kalbėti kitaip nei turkų kalba. Jis pareigūnams surašė šia kalba skundą ir savąjį įvykio aplinkybių paaiškinimą. 

Kaip antradienį sakė Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Valdas Vabuolas, surašius administracinės teisės pažeidimų protokolą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, Turkijos piliečiui paskirta administracinė bauda.

Jam taip pat buvo įteiktas kvietimas atvykti antradienio rytą į apklausą komisariate, kur iškviesto vertėjo iš turkų kalbos akivaizdoje būtų atlikta apklausa: pirmadienio vakarą vyrą sulaikę patruliai surašė tarnybinius pranešimus dėl teisėtų jų reikalavimų nevykdymo, tad antradienį vilkiko vairuotojas buvo kviečiamas duoti paaiškinimus minėtame tyrime. 

Tačiau naktį iš Lazdijų rajono policijos komisariato išleistas vyras ryte jame daugiau nepasirodė. Pasak V.Vabuolo, kol kas neaišku, ar bus skelbiama jo paieška – tai priklausys nuo tyrimo eigos ir surinktų įrodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius