Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių policijos avarijų apžvalgoje – ir pamokslas arklių prižiūrėtojams

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT): rugpjūčio 19-ąją tarp nukentėjusiųjų eisme – nepilnamečiai, važiavę motociklu ir elektriniu paspirtuku, o skaudžiausia, kad žuvo vairuotoja. Be to, keliuose neapsieita ir be naminių gyvulių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Rugpjūčio 18 d., pirminiais duomenimis, viename eismo įvykyje žuvo lengvąjį automobilį vairavusi moteris. Sužeista 14 žmonių, tarp jų – 2 nepilnamečiai. Daugiausia nukentėjo – vairuotojų (2 motociklų). Transporto priemonių susidūrimų – 6 atvejai. Viešasis transportas dalyvavo 4 įvykiuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje). Pėstieji nukentėjo 3-uose įvykiuose, 2 – pėsčiųjų perėjose (Kaune – 18 metų mergina, Klaipėdoje – 87-erių moteris). Viename įvykyje neišvengta susidūrimo su naminiu gyvuliu, kitame – nesuvaldytas krovininis automobilis nuvažiavo nuo kelio.

Esant šlapiai kelio dangai (lyjant) – vienas eismo įvykis. Pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių, iš jų 10 – miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Anykščiuose). Per parą užregistruotas 51 eismo įvykis.

Vakare, apie pusę septynių, Prienų rajone, magistraliniame kelyje A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė, tiesiame ruože, į važiuojamojoje kelio dalyje stovėjusio (dėl gedimo) krovininio automobilio „Iveco“ puspriekabę atsitrenkė automobilis VW Passat“. Žuvo jį vairavusi 42 metų moteris. Sužeistas ir į ligoninę paguldytas prie vilkiko buvęs 55 metų vyras, Rusijos Federacijos pilietis.

Taip pat vakare, kitas krovininis automobilis „Volvo FH12“, lyjant, nuo kelio Plungė–Vėžaičiai vingiuotoje nuokalnėje nuvažiavo Plungės rajone. Sužeistas 54 metų vairuotojas (paguldytas į ligoninę). Transporto priemonės padangų rašto protektoriaus gylis neatitinka techninių reikalavimų.

Prieš pusę aštuonių vakaro, Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, elektriniu paspirtuku per pėsčiųjų perėją važiavusį 11 metų berniuką kliudė ir sužeidė į dešinę sukęs automobilis „Audi A3“, vairuojamas 20 metų vaikino.

Vakare (apie pusę devynių), Anykščiuose, J.Biliūno gatvėje, į kairę automobiliu „Volvo V60“ sukdamas 67 metų vyras nepraleido priešpriešiais važiavusio motociklo „Honda“. Per susidūrimą sužeistas dviratę transporto priemonę vairavęs 17 metų vaikinas (teisę vairuoti turi).

Po pirmos nakties, Mažeikių rajone, kelyje Kuršėnai–Mažeikiai, neapšviestame ruože, į važiuojamąją kelio dalį įbėgusio arklio nepastebėjo automobilio „Mercedes-Benz“ vairuotojas ir su juo susidūrė. Nukentėjo 22 metų vaikinas, sužeistas ir gyvulys.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad draudžiama pririšti gyvulius taip, kad jie galėtų išeiti į kelią, taip pat palikti gyvulius, paukščius ant kelio ar greta jo be priežiūros.

Prašome eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai, saugoti ne tik save, bet ir rūpintis kitais. Atidumas, atsargumas, drausmingumas – geriausi patarėjai kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius