-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės pareigūnai ieškojo naminės degtinės, o rado dar ir ginklą

Policijos pareigūnų kasdienybė yra nenuspėjama – tiriant vieną nusikalstamą veiką, kartais į dienos šviesą išlenda ir dar viena. Kovo 26-osios rytą, būtent taip ir nutiko.
Naminė degtinė ir ginklas
Naminė degtinė ir ginklas / Šiaulių AVPK nuotr.

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai, gavę informacijos, kad vienoje Kelmės rajono sodyboje yra naminės degtinės atsargų, išskubėjo jos patikrinti. Siekiant užfiksuoti nusikalstamą veiką, iš Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėjo buvo gautas nutarimas atlikti toje sodyboje sankcionuotą poėmį.

Pareigūnų turima informacija pasitvirtino. Iš įvairių pakampių tyrėjai ištraukė įvairios talpos plastmasinių indų su skaidriu ir spalvotu skysčiu. Iš viso – apie 50 litrų. Ir visas jis turėjo namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų kvapą.

Naminės degtinės ieškančių pareigūnų laikė staigmena – be neteisėto alkoholio, kurio ir tikėtasi rasti, buvo aptikta netikėtų daiktų – įtariama, mažo kalibro šaunamasis graižtvinis ginklas ir 28 mažo kalibro šoviniai. Čia gyvenantis 64 metų vyras pripažino, kad šis radinys priklauso jam, nors teisės ginklams bei šaudmenims laikyti jis neturi.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis bei neteisėto disponavimo namų gamybos stipriais alkoholiniais gėrimais.

Rastas alkoholis, ginklas ir šaudmenys šiuo metu perduoti tirti specialistams. Sulaukus jų išvadų, vyrui dėl minėtų nusikalstamų veikų bus pareikšti įtarimai.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. O už šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymą be leidimo laukia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius