Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės r. medžiotojų namelyje – pažeidėjų ir pareigūnų grumtynės dėl nušautų šernų

Bet kokia agresija prieš pareigūną sulauks griežto teisinio atsako, tvirtinama Aplinkos apsaugos departamento (AAD) prie Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus pirmadienį paviešintame pranešime, reaguojant į medžiotojų akibrokštus Kelmės rajone.
Šernas
Šernas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (ŠGGAI) pareigūnai, per reidą Kelmės rajone viename medžioklės plote tikrindami medžiotojų dokumentus, susidūrė su pasipriešinimu. Dėl pasipriešinimo pareigūnams aplinkosaugininkai kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 286 str.

Kaip informavo Šiaulių gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas, vykdant reidą Kelmės rajone, buvo nuspręsta patikrinti medžiotojus. Visi medžioklės dokumentai, taip pat ir medžioklės lapas buvo medžiotojų namelyje – medžiojamųjų gyvūnų pirminio apdorojimo patalpose, vadinamojoje lupykloje.

Medžioklės vadovas bandė iš pareigūno rankų išplėšti svarbų dokumentą, o kitas medžiotojas tuo metu blokavo kitą inspektorių.

Aplinkosaugininkams paprašius pateikti medžioklės lapą, medžioklės vadovas jį galimai bandė paslėpti, kad pareigūnai nepastebėtų neįrašytų gyvūnų. Vienas Šiaulių GGAI pareigūnas sureagavo žaibiškai ir lapą spėjo pasiimti. Medžioklės vadovas lapą pabandė atimti ir įplėšė. Kitas Šiaulių GGAI pareigūnas buvo jėga išstumtas iš medžiotojų namelio, kad negalėtų į patalpas patekti su vaizdo kamera ir neužfiksuotų įvykio.

Per reidą nustatyta, kad du pirmamečius šernus sumedžiojo vienas iš medžioklėje dalyvavusių medžiotojų.

Nustatyta, kad sumedžioti šernai į medžioklės lapą nebuvo įrašyti.

Medžioklės vadovui ir medžiotojui gresia administracinė atsakomybė ir bauda nuo 800 iki 1800 eurų.

Po įvykusio pasipriešinimo aplinkosaugininkai kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 str.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius