Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės rajone išaiškinti vogtus keturračius su padirbtais dokumentais registravę asmenys

Kelmės rajone išaiškinti asmenys, įtariami su padirbtais dokumentais registravę užsienyje vogtus keturračius. Kaip penktadienį pranešė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, iš viso taip registruoti 34 sunkieji keturračiai motociklai.
Temos: 2 Kelmė Vagystė

Telšių apskrities VPK praneša, jog praėjusiais metais Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai išaiškino 44 metų vyrą, įtariamą kitų asmenų prašymu už sutartą piniginį atlygį galėjusį padirbinėti transporto priemonių dokumentus.

Atlikus kratą įtariamojo namuose, aptikta kompiuterinė įranga, kurios pagalba galėjo būti klastojami dokumentai. Šio vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Siekdami atskleisti suklastotų dokumentų panaudojimo kelią, pareigūnai iš Kelmės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus paėmė pirminius žemės ūkio mašinų – sunkiųjų keturračių motociklų registracijos dokumentus.

Juos ištyrus, specialistai pateikė išvadą, kad pirminiai švediški ir norvegiški transporto priemonių registracijos liudijimai, kurie buvo pateikti pirmą kartą registruojant iš viso 34 sunkiuosius keturračius motociklus – netikri.

Paaiškėjo, kad pateikus suklastotus dokumentus, būdavo išduodami nustatytos formos galiojantys transporto priemonių registracijos liudijimai. Pasitelkus kitų policijos komisariatų pareigūnus, įvairiose Lietuvos vietose buvo aptikta 15 Kelmės rajono savivaldybėje registruotų sunkiųjų keturračių motociklų.

Nustatyta, kad dešimt keturračių motociklų vogti Skandinavijos šalyse, po vieną – Ispanijoje, Lenkijoje ir Vokietijoje. Keturiolikos sunkiųjų keturračių motociklų identifikaciniai numeriai pakeisti juos perkalant.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas tęsiamas, įtarimai pareikšti dviem įtariamiesiems: 44 metų vyrui ir 36 metų jo bendrininkui.

VIDEO: Kelmėje rasti vogti sunkieji keturračiai motociklai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius