Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės rajono pelkėse paklydusi senolė po trijų dienų atrasta iš pasieniečių sraigtasparnio

Kelmės rajone iš pasieniečių sraigtasparnio buvo surasta 87-erių senolė, kurios ieškota tris dienas. Moteris aptikta pelkėtoje vietovėje.
Išgelbėta senjorė
Išgelbėta senjorė / Stop kadras

Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai, vos gavę pranešimą, nuo vėlaus gegužės 21-osios vakaro vykdė gegužės 20 d., apie 9.00 val., iš namų Kelmės r., Pakražančio sen., Sotkalnio k. išėjusios ir be žinios dingusios 87-erių senolės paiešką.

Vykdydami paieškos veiksmus, policijos pareigūnai nustatė paskutiniąją galimą moters buvimo vietą Pakražančio sen., Adomaičių k., kur, pasitelkus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesius, buvo apieškotas netoliese esantis tvenkinys. Vandenyje nieko neaptikus, moters paieška toliau buvo tęsiama policijos pareigūnų ir kinologo su tarnybiniu šunimi, šukuojant aplinkines vietoves, miškus.

Praėjus dviem paroms po moters dingimo, gegužės 22-osios pavakarę, policijos pareigūnams įvertinus artėjantį tamsų paros metą ir kiekvienos minutės kainą moters gyvybės atžvilgiu, nuspręsta pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdybos sraigtasparnį. Kelmės rajone jo įgulą papildžius vietines apylinkes pažįstančiam policijos pareigūnui, iš oro buvo pradėta moters paieška, žvalgantis po Kelmės rajono Sotkalnio kaimo apylinkes ir aplinkines vietoves.

Po maždaug valandą trukusios paieškos veiksmų iš sraigtasparnio, apie 19.15 val., pradingusi senolė pastebėta Adomaičių kaimo pelkėtoje vietovėje, nuo namų nutolusi apie 6-7 kilometrus.

Pasiekus senolę, ji rasta sąmoninga, tačiau sušlapusi ir sušalusi. Kol buvo laukiama GMP ekipažo, policijos pareigūnai leisgyvę senolę šildė pirmosios pagalbos rinkinyje esančiomis priemonėmis.

VIDEO: Užfiksuota, kaip Kelmėje išgelbėta tris dienas ieškota senjorė

Tiesiai iš radimo vietos, senolė buvo pristatyta į Kelmės ligoninės priėmimo skyrių, kur paguldyta stebėti. Nors moteris buvo stipriai sušalusi rankas ir kojas, pirminiais duomenimis, jos būklė stabili.

Laimei, ši paieškos operacija baigėsi sėkmingai, tačiau dingus artimam žmogui, ypač senyvo amžiaus, policijos pareigūnai ragina nedelsti ir kuo operatyviau apie tai informuoti specialiąsias tarnybas. Aplinkoje nesiorientuojančiam asmeniui patekus į nepažįstamas vietoves, jis vis tolsta nuo savo namų, kas vėliau tik apsunkina paieškos veiksmus. Be to, tyko pavojus pradingėliui sušalti ar susižeisti, informuoja Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius