Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės senolę talžęs ir 50 centų pagrobęs plėšikas už jos suluošinimą mokės 3000 eurų

Nuteistas vyras, įsibrovęs į senolės namus ir ją sumušęs bei apiplėšęs. Nuosprendžiu užpuolikas Povilas Šležas ne tik įpareigotas atlyginti turtinę bei neturtinę žalą, bet ir realiai pasiųstas į pataisos namus ketveriems metams.
Šie vyrai žaidžia su moterų troškimu būti reikalingomis, suteikti pagalbą, globoti.
Asociatyvi iliustracija / Gedimino Savickio nuotr.

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose paskelbtas nuosprendis 53 metų Kelmės rajono gyventojui, kuris naktį pro langą įsibrovė į senolės namus, ją sumušė ir atėmė penkiasdešimt centų. Teismas kaltinamajam skyrė laisvės atėmimą ketveriems metams, bausmę atliekant pataisos namuose. Be to, Povilas Šležas nukentėjusiajai turės sumokėti 3000 eurų neturtinės ir 60 eurų turtinės žalos.

Nusikaltimas buvo brutalus ir žiaurus, – įvertino Šiaulių apylinkės teismo teisėja.

„Nusikaltimas yra brutalus ir žiaurus, – Šiaulių apylinkės teismo pranešime cituojama bylą nagrinėjusi šio teismo Kelmės rūmų teisėja Laima Borkovskienė. – Plėšimas – tai nusikalstama veika, kuri priskiriama sunkių nusikaltimų kategorijai. Nusikaltimas padarytas prieš garbaus amžiaus moterį, suduodant jai smūgius kumščiais į įvairias kūno vietas ir padarant nežymų sveikatos sutrikdymą, taip atimant galimybę nukentėjusiajai priešintis ir pagrobiant jai priklausančius 50 centų.“

Kaltinamasis nepripažino kaltės, keitė parodymus ir taip siekė suklaidinti teismą. Tačiau teismas P.Šležo kaltę visiškai įrodė.

Kaltinamasis yra keturis kartus teistas, iš jų – tris kartus už smurtinius nusikaltimus. Nusikalstamą veiką padarė praėjus keturiems mėnesiams po grįžimo iš įkalinimo įstaigos. Anot teisėjos L.Borkovskienės, tai parodo kaltinamojo nenorą keistis, jo kaip asmens agresyvumą. Todėl jis turi būti izoliuotas nuo visuomenės.

Kelmės rajono gyventojas P.Šležas daug kartų baustas administracine tvarka, nedirba ir nėra registruotas Užimtumo tarnyboje, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos.

Teismas nustatė, kad Kelmės rajono gyventojas P.Šležas į senolės namus įsibrovė 2019 m. spalio pabaigoje, apie 20 valandą. Užpuolikas išdaužė keturis langų stiklus ir į gyvenamąjį namą įlipo pro langą.

Vyras parvertė nukentėjusiąją ant grindų, mušė kumščiais į veidą, nugarą, sėdmenis, kojas. Moteris priešinosi ir ėmė šauktis pagalbos. Tuomet kaltinamasis, uždėjęs nukentėjusiajai ant burnos ranką ir rūbus, dusino ją bei reikalavo atiduoti pinigus. Užpuolikas pagrobė 50 centų. Nukentėjusiajai padarė nežymų sveikatos sutrikdymą, atėmė galimybę jai priešintis.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius