-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kelpučių kaime sudegus namui, dėl išsaugotos gyvybės vyras dėkoja dūmų detektoriui

Lapkričio 28-osios vidurnaktį Ignalinos ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kelpučių kaime, Tverečiaus seniūnijoje, dega gyvenamasis namas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VPGT nuotr.
Temos: 2 Gaisras Ugnis

Į gaisro vietą skubiai išvyko gausios ugniagesių pajėgos iš Ignalinos, Meikštų ir Mielagėnų. Jiems atvykus, medinis vieno aukšto namas su priblokuotu priestatu jau degė atvira liepsna.

Pastato išgelbėti nebepavyko. Nuo ugnies buvo apsaugotas tik automobilis „VW Golf“ ir netoliese stovintis medinis ūkinis pastatas, tačiau svarbiausia – gyvas liko namo šeimininkas.

Vyras sakė, jog naktį jį prižadino autonominis dūmų detektorius, kurį įsirengė vos tik buvo išplatinta informacija apie prievolę gyvenamuosiuose būstuose įsirengti dūmų jutiklius.

VPGT nuotr./Įvykio vietoje
VPGT nuotr./Įvykio vietoje

Iš pradžių teigė net nesupratęs, kas vyksta, ar čia telefono skambutis, ar televizorius, ar dar kas nors. Detektorius buvo įrengtas šalia miegamojo, o jo garso iki šiol savininkas dar nebuvo girdėjęs.

Pašokęs iš lovos nubėgo į virtuvę, kurioje jau buvo prisikaupę dūmų, elektros nebebuvo, koridoriuje degė siena. Vyras mėgino gaisrą gesinti pats, tačiau supratęs, jog nieko iš to nebus, paskambino skubios pagalbos telefonu 112.

Nuo šių metų gegužės 1 d. visuose gyvenamuosiuose būstuose turi būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai, deja, ne visi gyventojai paiso šio reikalavimo.

Šis gaisras – pavyzdys, kaip mažas prietaisas, skleidžiantis šaižų garsą, gali išgelbėti gyvybes. Kad jis būtinas kiekvienuose namuose, tai patvirtinti šiandien gali ir gyvas likęs Kelpučių kaimo gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius