Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelyje atpažinę anksčiau sulaikytą automobilį, muitininkai jame vėl aptiko draudžiamą krovinį

Matyt, tai galima pavadinti „senų pažįstamų susitikimu“: antradienį magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys (A2) patruliavę muitinės pareigūnai apie 14 val. atkreipė dėmesį į automobilį „Škoda Octavia Combi“.
Sustabdytas automobilis
Sustabdytas automobilis / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Muitinės kriminalistams operatyviai patikrinus informaciją apie šią mašiną duomenų bazėje, paaiškėjo, kad dar 2014 m. minėta „Škoda“ buvo sulaikyta, kai ja gabenta 11 dėžių cigarečių kontrabandos.

Pasitelkus į pagalbą ir Širvintų policijos pareigūnus, mašina buvo sustabdyta, o jos bagažinėje aptiktos 6 dėžės kontrabandinių cigarečių „Fest“. „Škodos“ vairuotojas, pasvalietis V.T., pareigūnams prisipažino vežęsis nelegalų krovinį namo iš Vilniaus, tikėdamasis užsidirbti.

Bet šis bandymas pasipelnyti neteisėtu būdu pasvaliečiui kainuos brangiai – V.T. buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 209 str. 7 dalį (neteisėtas akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas, laikymas ir gabenimas). Pažeidėjui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.

Iš viso pareigūnai sulaikė 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė 8 700 eurų. Taip pat sulaikytas ir automobilis, pažymima Lietuvos muitinės atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Anot patyrusių muitinės kriminalistų, tai ne pirmas atvejis, kai kelyje jie pastebi kažkada su kontrabanda sulaikytas mašinas. Ir ne pirmas atvejis, kai jomis pakartotinai vežamas neteisėtas krovinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius