Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelyje mirtinai susipykusių dviejų vairuotojų dramos atomazga: Robertas Sopromadzė dėl nužudymo kalės 8 metus ir privalės atlyginti 200 000 litų žalą

Dėl mirtimi pasibaigusio konflikto pakelėje – 8 metai laisvės atėmimo.
Kumštis
Kumštis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Penktadienį Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje 26-erių Robertas Sopromadzė kaltintas tyčiniu A. K. nužudymu.

Gruzijoje gimęs Lietuvos pilietis R.Sopromadzė buvo pripažintas kaltu, jam skirta 8 metai laisvės atėmimo pataisos namuose.

R.Sopromadzė buvo teisiamas už tai, kad  2012 m. balandį kelio Kybartai–Vištytis pirmajame kilometre vykusio konflikto su A. K. ir jo žmona bei sūnumi metu sužalojo A. K., kuris kitą dieną mirė.

Nesutarimai prasidėjo nukentėjusiųjų automobiliui sustojus pakelėje prie kaltinamojo R.Sopromadzės automobilio. Kilus abipusiam konfliktui kaltinamasis tyčia kumščiu sudavė smūgius A. K. į veidą, nuo ko jis parkrito ir pakaušiu trenkėsi į asfaltuotą kelio dangą. Dėl patirtų sužalojimų A. K. ligoninėje mirė.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies. Jis teigė, kad žudyti nesirengė, o smūgius sudavė siekdamas apsiginti nuo pavojingo kėsinimosi, todėl, jo nuomone, jis veikė būtinosios ginties ribose. Tačiau teismas nustatė, kad gynyba neatitiko kėsinimosi pobūdžio ir jo pavojingumo, o būtinosios ginties ribos buvo viršytos.

Visgi teismas įvertino, kad nusikaltimo padarymui lemiamos įtakos turėjo provokuojantis ir rizikingas nukentėjusiojo A. K. elgesys: sustojus nakties metu tamsioje ir nuošalioje vietoje prie R.Sopromadzės automobilio, prisikabino prie jo, laipiojo po jo automobilį, galiausiai paėmė iš jo atsuktuvą ir nukreipė į kaltinamąjį.

Tai išprovokavo R.Sopromadzę atlikti nusikalstamus veiksmus.

Skiriant bausmę atsižvelgta ir į tai, kad R.Sopromadzė ne kartą teistas. Subendrinus bausmes jaunam vyrui pataisos namuose teks praleisti 8 metus.

Nuosprendžiu priteisti ir civiliniai ieškiniai nužudytojo žmonai ir trims sūnums – po 50 000 Lt neturtinei žalai atlyginti, žmonai – dar ir 8 700 Lt turtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, pažymima Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Gintarės Veželytės-Putnikienės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius