Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kelyje Panevėžys-Šiauliai – sėkminga neišsiblaiviusių vairuotojų paieška

Pirmadienį nuo 7 valandos ryto ties Panevėžio ir Šiaulių apskričių riba susitiko šių miestų policijos pareigūnai. 27-ame kelio Panevėžys-Šiauliai kilometre buvo vykdomas jungtinis reidas, kurio metu siekta išaiškinti prie vairo sėdusius neblaivius ar teisės vairuoti neturinčius asmenis.
Reido akimirka
Reido akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Jau pirmosios reido minutės davė rezultatų. Vos prasidėjus priemonei įkliuvo neblaivus sunkvežimio vairuotojas. Lietuvis su žiniasklaida bendrauti nepanoro ir atsisakė pasakoti apie tai, kur ir kokį krovinį veža bei kodėl prie vairo sėdo neblaivus. Vyrui nustatytas lengvas 0,8 promilės girtumas.

Sunkvežimio vairuotojas buvo nušalintas nuo vairavimo, iš jo paimtas vairuotojo pažymėjimas. Vyrui teko skubiai ieškoti blaivaus asmens, kuris galėtų perimti sunkiasvorės transporto priemonės vairą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Netrukus po to įkliuvo ir dar vienas vairuotojas. „Volkswagen Crafter“ vairavusiam vyrui nustatytas 0,49 promilės neblaivumas. Jis teigė, kad praėjusios dienos ryte, dirbamas sode išgėrė butelį sidro.

Anot vairuotojo, įtakos jo girtumui galėjo turėti jo vartojami vaistai. Tačiau šią versiją jis dabar galės papasakoti Panevėžio apylinkės teisme, kur bus sprendžiamas vairuotojo pažymėjimo atėmimo klausimas. Vairuotojas aiškino, kad jei praras teises, neteks darbo.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Kiek vėliau policijos pareigūnams įkliuvo girtas Baltarusijos pilietis. Vyrui nustatytas 0,89 promilės girtumas. Jis vežė 40 tonų krovinį iš Vilniaus į Šiaulius.

Neabejojama, kad kelionę jis pradėjo būdamas dar girtesnis. Jis taip pat nušalintas nuo vairavimo. Baltarusijos pilietis atviravo, kad jo reisai į Lietuvą šia gaida, ko gero, ir pasibaigs.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Reidui įpusėjus pasipylė vairuotojai, kurie alkoholio ragavę buvo, bet savo galimybių ribas žinojo. Visi jie įpūtė iki 0,40 promilės ir kelionę tęsti galėjo pasirašę registracijos žurnale.

Tiek Panevėžio, tiek Šiaulių policijos pareigūnams po kartą teko vytis patikrinimo vengusius vairuotojus. Panevėžiečiams įtartinas pasirodė „Mazda“ ekipažas, kuris prieš reido vietą pasuko į dešinėje pusėje esantį žvyrkelį. Sustabdytas vairuotojas tikino, kad važiuoja į darbą. Jis buvo blaivus.

VIDEO: Neblaivus pričiuptas vairuotojas: perkūnas žino – vakar ryte sidro butelį išgėriau

Šiauliečiams įtarimą sukėlė apsisukusi ir nuo reido tolstanti vairuotoja. Pasirodo, kad ji namuose paliko vairuotojo pažymėjimą, todėl pabūgo akistatos su pareigūnais. Moteris teisę vairuoti turi, tad baudos išvengė.

Šiaulių policijos pareigūnai taip pat surašė ir keletą protokolų už įvairius pažeidimus.

Du eismo dalyviai vairavo neapdraustą automobilį, vienas vairuotojas sėdo prie techninės apžiūros neturinčios transporto priemonės vairo, dar vienas asmuo vairavo neregistruotą automobilį.

Taip pat nubausti ir du vilkikų vairuotojai, vengę kelių mokesčio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reido akimirka

Šiauliečiams girti vairuotojai šįkart neįkliuvo. Vienam vairuotojui nustatytas leistinas 0,36 promilės neblaivumas.

Dvi valandas trukusio reido metu abiejų miestų pareigūnai patikrino 320 vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius