Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenoje aptikto „niekieno“ kontrabandinio krovinio vertė – 30 tūkst. litų

Per praėjusį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo, Lavoriškių, Medininkų Šalčininkų kelio ir Kenos geležinkelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų beveik už 37 tūkst. litų. Realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, apie 26 tūkst. litų.

Daugiausiai kontrabandinių rūkalų sulaikyta Kenos geležinkelio ir Lavoriškių kelio postuose.

Šeštadienio naktį Kenos geležinkelio poste Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais, keleiviniame traukinyje „Maskva–Kaliningradas“ aptiko aštuonias dėžes nelegaliai gabenamų rūkalų. Sulaikyto krovinio vertė – 30,4 tūkst. litų. Nuodugniai patikrinę naktinį traukinį, muitininkai kontrabandines cigaretes atrado šešto vagono pagalbinių patalpų lubose esančioje ertmėje. Po keleivių apklausos paaiškėjo, kad aštuonių dėžių cigarečių „Minsk“ niekam taip ir neprireikė.

Sustiprinus traukinių patikrą ir suaktyvinus veiksmus prieš nelegaliai į mūsų šalį plūstančius rūkalus, muitinės pareigūnai vis dažniau aptinka didelius kiekius nelegaliai gabenamų rūkalų keleiviniuose traukiniuose, tranzitu vykstančiuose per mūsų šalies teritoriją. Muitininkai itin atidžiai tikrina ne tik keleivius, bet ir pačius vagonus bei šilumvežius. Tokios detalios patikros duoda rezultatų – praeitą savaitę tame pačiame geležinkelio poste tikrindami keleivinį traukinį muitininkai aptiko kontrabandinių rūkalų už 11 tūkstančių litų.

Kontrabandinių rūkalų beveik už 4 tūkst. litų Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai per savaitgalį sulaikė ir Lavoriškių kelio poste. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius