Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketinę parduoti savo namą Garliavoje Kedžiai sulaukė turto arešto

Neringos Venckienės ir velionio Drąsiaus Kedžio tėvai Vytautas ir Laimutė Kedžiai ketino parduoti namą ir sulaukė teisėsaugininkų sprendimo taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Jas teismas leido taikyti, kai Kedžiams buvo pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl mažametės tvirkinimo jų namuose.
Kedžių namas Garliavoje
Kedžių namas Garliavoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

71 metų L.Kedienė patvirtino, kad jos ir vyro turtas neseniai buvo areštuotas. „Taip turbūt nuspręsta dėl to, kad norėjome parduoti savo namą. Daugiau nieko nenoriu pasakoti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas, esame įtariamieji, pasirašėme dokumentus ir negalime nieko komentuoti“, – teigė moteris.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Laimutė Kedienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Laimutė Kedienė

Generalinė prokuratūra birželio pradžioje perdavė Kauno apygardos prokuratūrai tyrimą dėl Laimos Stankūnaitės dukros intelektinio pobūdžio tvirkinimo Kedžių ir Venckų namuose, kai turėjo pasakoti apie neva patirtą seksualinę prievartą.

N.Venckienė buvo mažametės L.Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukters globėja.

L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Čeniauskas sakė, kad dar anksčiau teikė prašymą areštuoti Kedžių turtą. „Norime užsitikrinti, kad bus įmanoma išieškoti mūsų reikalaujamą teisme sumą – 2 mln. litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Areštas nebuvo įmanomas nepareiškus įtarimų konkretiems asmenims“, – teigė G.Černiauskas.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino leidus išnaudoti dukrą pedofilams. Tačiau pedofilijos bylą tyrę prokurorai įtarimus dėl mažametės tvirkinimo buvo pateikę tik Andriui Ūsui. L.Stankūnaitės kaltės pareigūnai nerado.

D.Kedys dingo 2009 metų spalio 5 dieną, kai Kaune buvo nušauti teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Juos kaunietis kaltino užsiimant pedofilija. 2010 metų balandį prie Kauno marių rastas D.Kedžio lavonas. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nesmurtine mirtimi – užduso.

D. Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę ir jos seserį V.Naruševičienę kaltino leidus išnaudoti dukrą pedofilams, teisėją J.Furmanavičių, kaunietį Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą – tvirkinus ir žaginus mažametę. Pedofilijos bylą tyrę prokurorai įtarimus dėl mažametės tvirkinimo buvo pateikę tik A. Ūsui. Vėliau teismai jį jau po mirties išteisino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius