Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi rusai žvejai per neapdairumą atsidūrė Lietuvoje

Kuršių mariose sniego rogėmis patruliavę pasieniečiai sulaikė keturis žvejus iš Rusijos, lengvuoju automobiliu įvažiavusius į Lietuvos teritoriją.
Pasieniečiai Kuršių marose žymi sienos apsaugos zoną
Pasieniečiai Kuršių marose žymi sienos apsaugos zoną / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad penktadienį ryte VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties būrio ir Neringos užkardos pasieniečiai Kuršių mariu ledu patruliavo sniego rogėmis. Už maždaug 15 kilometrų nuo Nidos VSAT pareigūnai išvydo lengvąjį automobilį Audi 80 ir netoliese žvejojančius keturis asmenis. Paaiškėjo, kad visi jie – Rusijos piliečiai, kurių amžius yra nuo 34 iki 62 metų.

Išsiaiškinta, kad užsieniečiai savo transporto priemone į Lietuvos teritoriją įvažiavo apie 120 metrų ir sustojo netoli specialių ženklių, mariose žyminčių valstybės sienos apsaugos zoną. Į ją patekti be pasieniečių leidimo draudžiama.

Rusai VSAT pareigūnams teigė buvę suklaidinti savo pažįstamų, kurie jiems paaiškino, kad iki valstybės sienos apsaugos zonos ženklų iš Rusijos pusės eiti nedraudžiama. Korektiškai elgęsi užsieniečiai teigė nežinoję, kad jau atsidūrė Lietuvos teritorijoje.

Visus keturis žvejus iš Rusijos pasieniečiai pristatė į Neringos užkardą. Vyrams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo VSAT pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolus. Jų bylas nagrinės Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Kadangi Kuršių marių ledas ties Nida nebėra toks tvirtas ir čia pavojinga važiuoti lengvuoju automobiliu, rusų Audi 80 VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai perdavė kolegoms iš Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos. Transporto priemonė bus sugrąžinta žvejams.

Tos pačios dienos vakare Nidos pasienio kontrolės punkte įvyko Lietuvos ir Rusijos Kaliningrado srities sienos apsaugos tarnybų pareigūnų susitikimas, kurio metu visi keturi žvejai perduoti kaimyninės šalies pasieniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius