Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keturių mėnesių dukrą po papurtymo į komą pasiuntęs tėvas paleistas iš areštinės

Pirmadienio rytą Vilniuje į Santaros klinikas atvežtas komos būsenos kūdikis, dėl mergytės gyvybės medikai kovoja iki šiol. Netrukus policija sulaikė tėvą, įtariamą smurtu prieš dukrą. Situaciją įvertinęs prokuroras nematė reikalo kreiptis į teismą dėl vyro suėmimo ir po 48 areštinėje praleistų valandų jis paleistas į laisvę.
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atlikus būtinus procesinius veiksmus įtariamasis išleistas iš areštinės, skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, asmens dokumentų paėmimas“, – trečiadienį informavo Vilniaus apskrities policija.

Kaip 15min skelbė jau anksčiau, kūdikiui ligoninėje nustatytas supurtyto vaiko sindromas, rastos kelios kraujosrūvos kūne. Kol kas medikai negali pasakyti, ar mergytė atsigaus.

„Vaikas gali likti visai arba iš dalies aklas, kurčias, likti autistu, turėti elgesio ir pažintinės funkcijos sutrikimų. Aišku, pati sunkiausia diagnozė – vegetacinė būklė“, – LRT televizijai antradienį sakė VUL Santaros klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Vilmanta Burokienė.

Informaciją gavusi policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo mažamečiui pagal LR BK 138 str. 2 d. 1 p. Tyrimą atlieka Vilniaus kriminalistai, o jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Alvydas Valiukevičius.

Įtarimai nusikaltimo padarymu pateikti 1993 m. gimusiam jos tėvui. Vaiko motina pasakojo, kad dukra greičiausiai buvo sužalota, kai ji pati buvo išėjusi į polikliniką. Ji užsiminė, kad anksčiau pati yra patyrusi sugyventinio smurtą.

Kaip spaudos konferencijoje pranešė Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Sandra Vrublevskienė, tarnybai šeima buvo žinoma nuo 2018 m. rugpjūčio mėnesio.

„Gimimo metu vaiko teisių apsaugos tarnyba buvo informuota, kad motina turi problemų su priklausomybėmis. Specialistai, nuvykę į ligoninę, nustatė kūdikiui 1 grėsmės lygį ir šeimai iki šiandien buvo teikiamos socialinės paslaugos, tai yra, taikoma atvejo vadyba“, – kalbėjo S.Vrublevskienė.

Vaiko teisių apsaugos atstovai tikina neturėję duomenų, kad kūdikiui šeimoje gali būti nesaugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius