Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturmetės vilnietės seksualinio prievartavimo byla keliauja į teismą

Vilniaus apygardos prokuroras Rolandas Imbrasas teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl mažamečio asmens seksualinio prievartavimo. Šiuo sunkiu nusikaltimu kaltinamas vilnietis 29 metų Virginijus R.
Virginijus R. teisme slėpė savo veidą
Įtariamasis Virginijus R. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos prokuratūros pranešime, prokurorai jį kaltina tuo, kad pernai spalio 29 d. būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiosios būkle dėl mažametystės bei tuo, kad nukentėjusioji nesuprato su ja atliekamų veiksmų reikšmės ir prasmės, tenkino savo lytinę aistrą kitokio fizinio sąlyčio būdu, t. y. seksualiai mažametę prievartavo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad sostinės centre esančiame bare susitikę du vyrai ir moteris išgertuves tęsė jos namuose. Moteriai, jos sugyventiniui ir naujam pažįstamui Virginijui R. nuolat pritrūkdavo rūkalų ir alkoholio, kurių atsargų papildyti būdavo siunčiama moteris – ji buvo blaiviausia. Kartu su suaugusiaisiais bute buvo mažametė moters dukrelė.

Eilinį kartą moteriai grįžus iš parduotuvės, mažametė pasiskundė motinai, kad vienas „dėdė“ ją nuskriaudęs. Nurodė Virginijų R.

Moters draugėms, atvykusioms pasveikinti jos su buvusiu gimtadieniu, į akis krito baisi netvarka ir šlitinėjantis pusnuogis vyras. Kilus nerimui dėl mergytės saugumo, jos apie tai pranešė netoliese gyvenantiems moters tėvams. Šiaip ne taip pavykus patekti į butą senelis vaikaitę išsinešė. Netrukus čia atvyko policijos pareigūnai.

Mažametė nesileido apžiūrima medikų. Tačiau jos apklausa patvirtino, kad ji nukentėjo nuo Virginijaus R. Pasak specialistų, dėl savo amžiaus mergytė negalėjo suprasti su ja atliekamų veiksmų esmės, todėl visiškai negalėjo jiems priešintis. Toliau apklausinėti nukentėjusiąją jai dalyvaujant teismo posėdžiuose – nerekomenduota.

Aukštąjį išsilavinimą turintis, bet bedarbis Virginijus R. praeityje keturis kartus yra teistas – už vagystes, plėšimą, sukčiavimą, dokumento suklastojimą. Sulaikytam po nusikaltimo prieš mažametę jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,89 promilės alkoholio). Savo kaltę pripažįstantis Virginijus R. iki balandžio pabaigos bus laikomas suimtas.

Reikalaudamas atlyginti neturtinę žalą, nukentėjusios mergaitės senelis pareiškė 100 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Už mažamečio asmens seksualinį prievartavimą įstatyme numatyta laisvės atėmimo nuo trejų iki trylikos metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius