Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį Lietuvos policija rengia reidą bene pavojingiausiame šalies kelyje, kur vien šįmet žuvo 8 žmonės

Kelyje „Via Baltica“ – tarptautinė prevencinė priemonė. Kelias „Via Baltica“ yra vienas avaringiausių mūsų šalyje. Šiais metais jau įvyko 90 eismo įvykių, 24-iuose iš jų nukentėjo žmonės (žuvo 8 eismo dalyviai ir 22 sužeisti).
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad š. m. gegužės 29 d., ketvirtadienį, magistraliniame kelyje E67 „Via Baltica“ organizuojama tarptautinė prevencinė priemonė.

Vienu metu ji bus vykdoma Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje.

Europos kelias E67 eina nuo Prahos per Varšuvą, Marijampolę, Kauną, Panevėžį, Rygą, Taliną ir keltu iki Helsinkio. Lietuvos teritorijoje šį kelią sudaro penki magistralinės reikšmės keliai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba, aktyviai dalyvaudama Europos kelių policijos tinklo TISPOL veikloje, šių metų balandį Vilniuje organizavo susitikimą su Latvijos ir Estijos kelių policijos vadovais. Susitikimo metu buvo nutarta imtis bendrų ryžtingų veiksmų avaringumui kelyje „Via Baltica“ mažinti ir kartu nuspręsta gegužės 29-ąją sustiprintą eismo dalyvių kontrolę vienu metu vykdyti Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje.

Minėtų šalių policijos pareigūnai organizuojamos priemonės metu vykdys intensyvią transporto priemonių, jų vairuotojų, keleivių, vežamų krovinių kontrolę. Pagrindinis dėmesys bus skirtas vairuotojų blaivumui tikrinti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei, be to, bus tikrinama ir transporto priemonių techninė būklė, ar krovininių transporto priemonių vairuotojai laikosi vairavimo ir poilsio režimo, kitų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su kaimyninėmis šalimis, Europos kelių policijos tinklo TISPOL dalyvėmis, ir ateityje planuoja vykdyti tokias tarptautines eismo dalyvių kontrolės priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius