-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį ugniagesiams teko atlikti daug gelbėjimo darbų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą buvo įregistruoti 23 gaisrai ir 26 kiti incidentai, kuriuos likvidavo ugniagesiai. Ugnis ketvirtadienį sužalojo vieną žmogų.
Ugniagesys avarijos vietoje plauna asfaltą
Ugniagesys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šis gaisras ketvirtadienį ryte kilo Jurbarko rajono Mantvilių kaime. Čia iš baliono nutekėjus dujoms ir joms užsidegus, užsiliepsnojo ir vasaros virtuvė. Kai į įvykio atvyko ugniagesiai, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose. Statinio išgelbėti nepavyko. Gaisro metu veidą ir rankas apdegė 89 metų senolė. Ji paguldyta į ligoninę. Įvykio aplinkybės dar aiškinamos.

Trakų rajono Valų kaime vakare užsidegė I.S. dviejų aukštų gyvenamasis namas. Per gaisrą antrame aukšte išdegė kambario grindys ir perdanga. Gaisro priežastys tiriamos.

Dar vieną gyvenamąjį namą ketvirtadienį vakare mėginta padegti Kėdainiuose, Jazminų gatvėje, tačiau beįsiplieskiantį gaisrą, nespėjus atvykti ugniagesiams, užgesino namo gyventojai. Įvykis tiriamas.

O štai du automobiliai ketvirtadienį buvo padegti tyčia. Šilutėje, Gluosnių gatvėje,  anksti ryte suliepsnojo lengvasis automobilis VW Golf. Išdegė mašinos variklio skyrius, apdegė prietaisų skydelis.

Dar vienas lengvasis automobilis VW Golf buvo padegtas penktadienio naktį Panevėžyje, prie Įmonių gatvės. Čia ugnis išdegino mašinos variklį, salono dalį, variklio dangtį, priekinį sparną ir žibintą. Įvykio aplinkybės taip pat tikriamos.

Gelbėtojams ketvirtadienį teko atlikti ir nemažai įvairių gelbėjimo darbų. Štai Kauno, Šilutės, Šilalės, Marijampolės ir Alytaus ugniagesiams teko šalinti nuo įvairių kelių vėjo nuverstus medžius.

Kaišiadorių gelbėtojai Vilniaus–Kauno kelyje vakare rinko lako likučius ir valė kelio dangą. Mat šios autostrados 74-ame kilometre nuo kelio nuvažiavo ir apvirto sunkvežimis Mercedes-Benz su priekaba, kurioje buvo per 3 tonas lako.

Pasvalio gelbėtojai savo mieste po avarijos iš sulamdyto automobilio Audi 80 išlaisvino prispaustą 65 metų Latvijos pilietį ir perdavė jį medikams.

Molėtų ugniagesiai Ažubalių kaime iš užpelkėjusio griovio ištraukė įklimpusį arklį ir perdavė savininkui.

O Kretingos gelbėtojams teko pumpuoti vandenį iš vieno daugiabučio namo rūsio, nes ketvirtadienį čia stipriai lyjant, vanduo pradėjo rinktis į rūsį ir grėsė pavojus, kad apsems elektros skydinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius