Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03 /17:12

Šiaulių reprezentacinėje vietoje tris savaites riogso sudegęs „citroenas“ – niekam nerūpi

Šiaulietis Arūnas kreipėsi į 15min.lt redakciją, sakydamas, kad kas rytą yra priverstas patekti į avarinę situaciją – saugiai išvažiuoti iš kiemo trukdo kelias savaites nenutempiamas sudegęs automobilis.
Sudegęs „citroenas“ Šiauliuose
Sudegęs „citroenas“ Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Anot Arūno, automobilis „Citroen Xantia“ sudegė gegužės viduryje. Nuo to laiko jo niekas ir nejudina. Tiksliau judina kasdien – ant variklio dangčio ir stogo fotografuojasi jaunimas.

Metalo vagys kasdien bando nuplėšti bet kokią detalę, kurią tik pakelia savomis  rankomis.

Išdužę stiklai pažirę aplinkui automobilį – ant kelio ir šaligatvio.

„Bijau padangas pradurti. Be to, automobilis stovi pažeisdamas Kelių eismo taisykles – vos už metro nuo išsukimo iš daugiabučio namo kiemo. Jis užstoja visą matomumą iš dešinės pusės“, – aiškino šiaulietis.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Sudegęs „citroenas“ Šiauliuose
Alvydo Januševičiaus nuotr./Sudegęs „citroenas“ Šiauliuose

Vyras pažymėjo, kad apanglėjęs „citroenas“ riogso ne šiaip kur, o reprezentacinėje miesto vietoje. Kitoje gatvės pusėje – Saulės laikrodžio aikštė su „Auksinio berniuko“ statula. Netoliese tyvuliuoja Talkšos ežeras, dunkso senosios miesto kapinės.

Policija imasi veiksmų

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė ryšiams su visuomene Gaila Smagriūnienė patvirtino, kad pranešimą apie minėtą sudegusį automobilį pareigūnai ką tik gavo.

Gresia bauda nuo 72 iki 144 eurų.

„Policija negali pašalinti nuo kelio svetimos nuosavybės. Pirmiausia surasime savininką ir jį informuosime. Pranešime, kad jo automobilis yra sudegęs. Paprašysime pašalinti jį nuo važiuojamosios kelio dalies“, – kalbėjo G.Smagriūnienė.

O jei savininko nėra? Atstovė teigia, kad taip tiesiog negali būti. Net jei savininkas šiuo metu yra kitame pasaulio gale, ši informacija turės jį pasiekti.

Jei savininkas nereaguos į taikius pareigūnų prašymus pašalinti automobilį, jam bus surašomas protokolas. Gresia bauda nuo 72 iki 144 eurų.

Jei tokios priemonės nebus veiksmingos, automobilis bus nutemptas į stovėjimą aikštelę. Savininkas turės sumokėti už šias paslaugas apvalią sumą. Tai reiškia, kad sudegęs citroenas čia kurį laiką dar gali pabūti, kol bus rastas savininkas.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Eduardas Bivainis informavo, kad Viešosios tvarkos skyrius šiek tiek aplenkė policiją ir savininką spėjo surasti: „Savininkas nevietinis. Žadėjo pašalinti automobilį iki trečiadienio vakaro.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius