Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kilimo vagystę bandė nuleisti juokais, bet Šiaulių policija „pokšto“ nesuprato

Žinia su filmuota medžiaga apie Šiauliuose IKI prekybos centre ciniškai įvykdytą prie durų patiesto grindų kilimėlio vagystę pasklido gegužės 16-osios popietę, o jau kitos dienos pavakary įtariamieji patys atvyko į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą. Teisinosi, kad tai buvo „prikolas“, o ne vagystė.
ieskomi-kilimelio-vagyste-itariami-asmenys
ieskomi-kilimelio-vagyste-itariami-asmenys

Prekybos centre sumontuotos geros kokybės vaizdo kameros labai padėjo, demaskuojant įtariamuosius. Aukštos raiškos vaizdo stebėjimo kameros užtikrino kokybiškus ir ryškius vaizdus, tad atpažinti kilimėlį susivyniojusią ir pasisavinusią merginą, internete paviešinus vaizdo įrašą ir iš jo padarytą nuotrauką, pavyko operatyviai.

Žinia, kad mergina ir kartu su ja buvęs vaikinas yra ieškomi, pasiekė ir juos pačius. Viešumas šiauliečius privertė gegužės 17-ąją grąžinti kilimėlį į jo ankstesnę buvimo vietą prekybos centre.

Kilimėlio patiesimo procedūrą prie prekybos centro durų pora užfiksavo mobiliojo telefono vaizdo kamera ir atvykę į policijos komisariatą, kaip įrodymą, pateikė vagystę tyrusiems tyrėjams.

Tokiu vizualiu įrodymu, kad kilimėlis grąžintas į vietą, matyt, tikėtasi baigti šią istoriją. Deja, grąžintas pasisavintas daiktas vagystės fakto nepaneigia ir nuo atsakomybės žmogaus neatleidžia.

Įmonė, kuriai priklauso šis kilimėlis, pareiškime policijai nurodė, jog jai buvo padaryta 128 eurų turtinė žala, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nedidelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą.

VIDEO: Ieškomi kilimėlio vagyste įtariami asmenys

Merginos manymu, tai nebuvo vagystė, o tik „pokštas“, sukėlęs daug gardaus juoko jai ir visai kompanijai. Mat tą vakarą pora buvo išsiruošusi į pikniką, ir, kai išeinančiai iš parduotuvės merginai koja užkliuvo už grindų kilimėlio, ji pamaniusi, kad jis labai tiktų iškyloje vietoje patiesalo.

Tad jį susivyniojo ir išsinešė. Baudžiamasis kodeksas „pokštų“ nepripažįsta ir tai traktuoja kaip svetimo turto vagystę. Taigi juokai virto labai rimtais dalykais – merginos laukia baudžiamoji atsakomybė ir teistumo įrašas biografijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius