-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kilni ugniagesių misija Utenos rajone – žvejus ne tik gelbsti, bet ir rūpinasi saugumu

Žvejų gyvybes nuolat tenka gelbėti ugniagesiams. Todėl Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai drauge su Aplinkos apsaugos Utenos regiono darbuotojais, trečiadienį vyko į švietėjišką akciją, kurios metu su žvejais kalbėjosi apie saugų elgesį ant ledo.
Ugniagesiai šviečia žvejus
Ugniagesiai šviečia žvejus / VPGT nuotr.

Kaip pranešime žiniasklaidai rado Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, Utenos rajone jie aplankė net 6 ežerus. Gražus oras pažvejoti išviliojo ne vieną.

„Teko bendrauti su 21 žveju. Tik du iš jų neturėjo smaigų. Kai kurie juos laikė kišenėje ar buvo pasidėję į dėžutę. Užtat bemaž visi žinojo, koks ledas yra saugus, nė vienam neteko sukti galvos, kad pasakytų, jog įvykus nelaimei, reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112,“ – pasakoja šios apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos komandos viršininkas Virginijus Dainys.

VPGT nuotr./Ugniagesiai šviečia žvejus
VPGT nuotr./Ugniagesiai šviečia žvejus

Žvejams buvo išdalintos saugios elgsenos ant ledo atmintinės. Tiesa, ežerai šiandien nebuvo dosnūs. Laimikiais žvejai pasigirti negalėjo.

„Žvejojo daugiausia garbaus amžiaus vyrai. Puiku, kad jie turi įsigiję smaigus, kad yra atsargūs ir nelinkę per daug rizikuoti,“ – pasidžiaugė V.Dainys.

Rajone šiais metais skenduolių traukti ugniagesių narams dar neteko. Pernai Utenos apskrityje nuskendo 13 gyventojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet Lietuvoje vanduo jau pasiglemžė 10 gyvybių. Ugniagesiai gelbėtojai šiais metais nuo žūties vandenyje išgelbėjo 7 žmones.

VPGT nuotr./Ugniagesiai šviečia žvejus
VPGT nuotr./Ugniagesiai šviečia žvejus

Deja, gyventojai vos ne kasdien bando likimą ant ledo. Vasario 13-ąją, apie 12 val., ugniagesių pagalbos reikėjo Birštono seniūnijoje, Jundeliškių tvenkinyje, prie hidroelektrinės skęstančiam žmogui. Atvykus gelbėtojams, už 25 metrų nuo kranto skendęs vyras gyventojų jau buvo įkeltas į valtį. Skendusįjį padėta pargabenti į krantą. Vyras perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

Tą pačią dieną, po vidurdienio, gautas pranešimas, kad Kazlų Rūdos savivaldybėje, Kazlų 1-ajame kaime, tvenkinyje skęsta žmogus. Kai atvyko ugniagesiai gelbėtojai, maždaug už 20 metrų nuo kranto buvo įlūžęs žvejys. Jis ištrauktas ir perduotas grietosios pagalbos medikams, kurie išvežė jį į ligoninę.

O vėlai naktį, apie pusę dvyliktos, pranešta, kad Kuršių mariose, 400 m nuo kranto įlūžo du žmonės. Atvykus gelbėtojams, žvejai jau patys buvo išlipę ant ledo ir bandė sušilti. Vakar skaudžių nelaimių, įlūžus ledui, išvengta, bet niekas nežino, ką atneš ši ar kita para.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius